Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2018-10-08



KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONS AICINA INTERESENTUS UZ APMĀCĪBU SEMINĀRIEM PAR KURZEMES KĀ MAKŠĶERĒŠANAS TŪRISMA GALAMĒRĶA VEIDOŠANU
 
Kā jau tika ziņots iepriekš, Kurzemes Plānošanas reģions projekta “Baltijas jūras reģions kā makšķerēšanas tūrisma galamērķis un tā attīstība, veicināšana un ilgtspējīga pārvaldība” (RETROUT) ietvaros rīkos apmācību semināru ciklu – sešus seminārus – par Kurzemes kā makšķerēšanas tūrisma galamērķa veidošanu.
Semināru ciklu vadīs Latvijā pazīstamais tūrisma galamērķu un klasteru veidošanas eksperts Andris Klepers, un tajos tiks sniegta informācija par to, kā veidot makšķerēšanas tūrisma piedāvājumus, kāda ir potenciālā makšķerēšanas tūrisma klientūra Latvijā un ārvalstīs, kādi ir esošie zivju un tūrisma resursi šajā jomā, kā arī runāsim par sadarbības modeļiem starp dažādu pakalpojumu sniedzējiem, lai izveidotu vienotu un kvalitatīvu makšķerēšanas tūrisma produktu.
Uzņēmējiem tā ir iespēja attīstīt papildinošu produkta piedāvājumu, veidot to stratēģiskā partnerībā ar citiem, stiprināt savu pārdošanas stratēģiju kopumā, gūt labumu no kopējām tirgvedības darbībām.
 
Apmācību semināru mērķis ir izveidot konkurētspējīgus makšķerēšanas tūrisma piedāvājumus, lai kopā ar projekta partneriem – Zviedriem, igauņiem, somiem, lietuviešiem tos varētu popularizēt starptautiskā līmenī.
 
Pirmais apmācību seminārs notiks šī gada 16.oktobrī viesu namā “Imantas”, kas atrodas tieši pie Rīvas upes – vietā, kur projekta ietvaros ir plānots atjaunot zivju nārsta ceļu, lai nākotnē uzlabotu upēs nārstojošo zivju populāciju. Ievadošo semināru vadīs Andris Klepers, ieskicējot šībrīža situāciju makšķerēšanas tūrisma piedāvājumā Latvijā un skatot to Baltijas jūras reģiona valstu kontekstā. Savukārt Lauris Fridrihsons, praktizējošs makšķerēšanas tūrisma gids un makšķerēšanas tūru uz Zviedrijas Lapzemi rīkotājs, dalīsies savā pieredzē, pastāstot par niansēm, kas jāņem vērā, darbojoties šajā specifiskajā tūrisma nišā.
 
Nākošais seminārs notiks 15.novembrī Rīgā, kultūras centrā “Ziemeļblāzma”, Baltijas Tūrisma foruma ietvaros, savukārt šī gada pēdējais – trešais – seminārs tiks rīkots
Nīcas novada viesu namā “Jūrnieka ligzda”, un tas notiks 4.decembrī.
Semināru cikls turpināsies arī 2019.gada janvārī, februārī un martā, bet par to norises laikiem un vietām ziņosim atsevišķi.

Semināra programmu skatīt šeit 
 

Informāciju sagatavoja:

 
Zane Gaile

T.: 29206098, zane.gaile@kurzemesregions.lv