Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2018-05-22
APSTIPRINĀTI 25 URBACT PROGRAMMAS LABĀS PRAKSES PĀRNESES PROJEKTI. LATVIJAS PAŠVALDĪBĀM VĒL IESPĒJAMS PIETEIKTIES DALĪBAI!
 
URBACT programmas Uzraudzības komiteja š.g. 4.aprīlī apstiprināja 25 labās prakses pārneses projektus, kuros sadarbosies 75 Eiropas pilsētas no 20 valstīm.

Projektu būtība ir starptautiski pašvaldību sadarbības tīkli, ar mērķi īstenot (pārnest) atzītas pilsētpolitikas labās prakses citās pašvaldībās – tāpēc arī konkursa nosaukums “Pārneses tīkli” jeb Transfer Networks.

Ja jūsu pašvaldībai ir interese pārņemt kādu no URBACT labajām praksēm, un pievienoties apstiprinātajiem sadarbības tīkliem, aicinām nekavējoties sazināties ar atbilstošā projekta vadošo partneri un interesēties par iespējām pievienoties dalībai otrajā posmā. Projektu vadošo partneru kontaktinformācija un saites ar plašāku informāciju par katru labu praksi (angļu valodā) norādītas tabulā zemāk.

Partnerus no Latvijas īpaši meklē: Ļubļanas (Slovēnija) projekts BeePathNet vides jomā (par bišu klātbūtni pilsētās), Budapeštas (Ujbudas rajons) projekts Open Houses par pilsētas festivālu arhitektūras mantojuma un kopīgo vērtību iepazīšanai (atvērto durvju dienas dzīvokļos un citās ēkās), un Athienou (Kipra) projekts Volunteering Cities par brīvprātīgo iesaisti, lai atbalstītu cilvēkus, kuriem ikdienā nepieciešama palīdzība.

Katrs tīkls, kas sastāv no 3 pilsētām, sāk pirmo darba posmu 6 mēnešu garumā, kurā tiek piešķirti resursi, lai paplašinātu partnerību, identificējot attiecīgos partnerus, izstrādātu kopīgu izpratni par nododamo labo praksi, izpētītu nosacījumus un prasības veiksmīgai labās prakses pārnesei vietējā kontekstā, un izstrādātu labās prakses pārneses metodoloģiju.

Pārneses tīklos būs nepieciešamas vismaz 5 un ne vairāk kā 8 pašvaldības. Projektā var piedalīties viena pašvaldība no katras valsts. Projektu darba valoda – angļu valoda.

No Latvijas šajā konkursā jau apstiprināts Rīgas NVO nama projekts ACTive NGOs, kur Rīga būs vadošais partneris, un nodos citām pilsētām savu labo praksi pašvaldību sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām.
Savukārt, Jūrmala piedalās projektā CARD4ALL kā viena no partnerpilsētām, kas plāno pārņemt Gijonas (Spānija) labo praksi pakalpojumu pieejamības un iedzīvotāju līdzdalības veicināšanā.

Papildus informācija: URBACT Nacionālais kontaktpunkts Latvijā, e-pasts:Laura.Cunska-Aboma@varam.gov.lv, Telefons:67026467,http://urbact.eu/urbact-latvijahttps://www.facebook.com/URBACTLatvija/, @URBACT_LV