Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2018-04-06
AICINAM PIEDALĪTIES KONKURSĀ EIROPAS AINAVU BALVAI
 
Aicinām piedalīties Eiropas Padomes ģenerālsekretariāta organizētajā konkursā „Eiropas Padomes Ainavas balva” (turpmāk - konkurss), kas Latvijā tiek izsludināts jau piekto reizi. Konkursa mērķis ir noteikt veiksmīgi īstenotos projektus vai iniciatīvas ar reāli uztveramu ieguldījumu ainavu aizsardzībā, pārvaldībā un/vai plānošanā (piemēram, rekultivācijas vai publiskās ārtelpas labiekārtojuma projekti, pētījumi ainavu jomā, ainavu plāni vai publiskas kampaņas par ainavu izzināšanu vai sakopšanu, iesaistot sabiedrību), kas kalpotu par piemēru ainavu kvalitātes uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās.

Konkursa mērķgrupa ir Latvijas pašvaldības, to apvienības, plānošanas reģioni, valsts institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kas ir devušas ieguldījumu ainavu aizsardzībā un pārvaldībā, t.sk. plānošanā un praktisku pasākumu īstenošanā.

Tā kā no katras valsts konkursam drīkst pieteikt vienu kandidatūru, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk - ministrija) organizē nacionālo atlasi, kuras ietvaros tiks noteikts kandidāts, kas Latviju pārstāvēs Eiropas mērogā. Lai piedalītos Latvijas kandidātu atlasē, aicinām latviešu valodā aizpildīt pievienoto pieteikuma veidlapu un kopā ar pielikumiem (fotoattēliem un citiem informatīvajiem materiāliem) iesniegt ministrijā līdz 2018. gada 31. maijam:
a) sūtot elektroniski uz elektroniskā pasta adresi: pasts@varam.gov.lv;
b) sūtot papīra formātā uz adresi: Peldu iela 25, Rīga, LV-1494. Pasta sūtījumā obligāti jāiekļauj pieteikuma veidlapas izdruka papīra formātā un datu nesējs ar pieteikuma veidlapu un vizuālajiem materiāliem elektroniskā formātā.

Jāņem vērā, ka saskaņā ar konkursa nolikumu pieteiktajam projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtai vismaz trīs gadus pirms tās pieteikšanas konkursam. Tā kā Latvijas pieteikums konkursam tiks nosūtīts 2018.gada decembrī, pieteiktajam projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtai līdz 2018. gada 31.decembrim.  
Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa ir publicēta ministrijas tīmekļa vietnē www.varam.gov.lvsadaļā Darbības jomas/Teritorijas attīstības plānošana /Ainavu politikahttp://www.varam.gov.lv/lat/darbibas_veidi/tap/ain_pol/eiropas_padomes_ainavu_balva/?doc=18320. Savukārt informācija par visām iepriekšējām konkursa sesijām ir pieejama Eiropas Padomes ģenerālsekretariāta tīmekļa vietnē https://rm.coe.int/european-landscape-convention-the-landscape-award-alliance-of-the-coun/168075f020.

Iepriekšējā konkursa sesijā tiesības pārstāvēt Latviju ieguva Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts, kas ir atzīts par labāko arī Eiropas mērogā. Saskaņā ar konkursa tradīciju katras sesijas noslēgums tiek organizēts labākā projekta īstenošanas valstī, tāpēc konkursa piektāssesijas noslēgums notiks Daugavpilī šī gada 19.-21.jūnijā. Pieteikties dalībai šajā pasākumā var līdz 15.aprīlim reģistrējoties tiešsaistes formā, kas ir pieejama https://www.coe.int/en/web/landscape/20th.

Jautājumos par Ainavu balvas konkursa norisi aicinām sazināties ar ministrijas Telpiskās plānošanas departamenta vecāko eksperti Daci Grantu pa e-pastu dace.granta@varam.gov.lvvai tālruni 67026553, kontaktpersona Kurzemes plānošanas reģionā – telpiskās attīstības plānotāja Indra Murziņa, e-pasts: indra.murzina@kurzemesregions.lv.