Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2018-03-28
PROJEKTA PIRMAIS PUSGADS

LLI-212 “SAREDZI CITĀDĀK” 
(“I See”)


 
        Projekta “Saredzi citādāk”, LLI-212 pirmais pusgads ir aizvadīts. Kopš projekta uzsākšanas š.g. maijā, Kurzemes plānošanas reģions kopā ar četriem projekta partneriem- Liepājas pilsētas domi, Saldus novada pašvaldību, Klaipēdas pilsētas sociālo dienestu un Kretingas dienas aktivitāšu centru, projekta ietvaros ir organizējis projekta atklāšanas pasākumu, kurā tikās visi projekta partneri, organizācijas, kas sniedz sociālos pakalpojumus, kā arī personas ar dažāda veida traucējumiem. Pasākumā tika prezentēti projekta kopējie plānotie rezultāti, kā arī katra partnera pilsētā paredzētie konkrētie darbi un aktivitātes. Nākamais posms bija pieredzes iegūšana un tīklošanās/savstarpējas iepazīšanās pasākumi, kuru laikā partneri un citi dalībnieki (dažādas biedrības un pašvaldību iestāžu darbinieki, kas saistīti ar sociālo jomu) apmeklēja visu partneru organizācijas, iepazina to darbu un projektā plānotās aktivitātes, kopīgi izanalizēja, kas vēl uzlabojams projekta rezultātā, kā arī guva vērtīgu pieredzi un kontaktus tālākai sadarbībai.
Šobrīd katrs partneris ir uzsācis savas plānotās aktivitātes. Kurzemes plānošanas reģions uzsācis projektā plānoto speciālistu apmācību programmu izstrādes procesu, apzina apmācāmo speciālistu aktuālās vajadzības, lai sagatavotu  programmu un izplānotu apmācību ciklu.
2. decembrī Saldus novadā notika sabiedrības informēšanas pasākums, kurā bija iespēja dzirdēt Māra Ceiruļa pieredzes stāstu (Liepājas neredzīgo biedrība), iejusties neredzīgo cilvēku ikdienā, izmēģinot palīglīdzekļus – simulācijas brilles, spieķi, u.c., un baudīt Strazdumuižas internātvidusskolas audzēkņu muzikālos priekšnesumus.
 
13. novembrī Liepājas pilsētas dome kopā ar Liepājas neredzīgo biedrību, projekta ietvaros organizēja sabiedrības informēšanas pasākumu, jo šajā dienā visā pasaulē atzīmē Starptautisko neredzīgo dienu. Pasākuma ietvaros Liepājā norisinājās gājiens, kurā piedalījās cilvēki gan ar redzes, gan kustību traucējumiem. Tā laikā arī garāmgājējiem bija iespēja sajust kā pasauli uztver neredzīgs cilvēks.
 
Pārējie projekta partneri uzsākuši speciālā aprīkojumu iegādi. Kretingas dienas centrs jau iegādājis specializētu datorprogrammu, kas būs paredzēta cilvēkiem ar redzes traucējumiem un uzsācis iepirkuma procedūru mūzikas instrumentu iegādei, kuri tiks lietoti īpašās grupu nodarbībās cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.
Par turpmāk plānotajām projekta aktivitātēm informācija tiks ievietota partneru mājas lapās, projekta programmas mājas lapā kalendāra sadaļā (http://latlit.eu), kā arī izsūtīta vietējiem medijiem. 
 
PROJEKTA MĒRĶIS
veicināt vienlīdzīgu attieksmi pret personām ar invaliditāti un uzlabot personu ar redzes traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā.
 
PROJEKTA ĪSTENOTĀJS
Kurzemes plānošanas reģions sadarbībā ar 2 Latvijas un 2 Lietuvas partneriem:
-Dienas aktivitāšu centrs, Kretinga (www.kretingosneigalieji.lt)
-Saldus novada pašvaldība (www.saldus.lv)
-Klaipēdas pilsētas sociālais dienests (www.klaipedaspc.lt)
-Liepājas pilsētas dome (www.liepaja.lv)
 
PROJEKTA ĪSTENOŠANAS ILGUMS
2017.gada 1. maijs - 2019.gada 30. aprīlis.
 
PROJEKTA FINANSĒJUMS
493 044,31 EUR (t.sk. Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļi
419 087,65 EUR)

Informāciju sagatavoja:
Projekta vadītāja
Laura Pakule-Krūče
Tālrunis: 26114020, laura.pakule@kurzemesregions.lv
Latvijas – Lietuvas sadarbības programmas mājaslapa www.latlit.eu