Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Jūlijs >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2012-08-29
EIROPAS SAVIENĪBAS PROJEKTU DIENAS!
 
    
2012.gada 8. un 9. Septembrīvisā Latvijā tiek organizētas Eiropas Savienības (ES) fondu atvērto durvju dienas. Atnāciet, novērtējiet paveikto un uzziniet, kādi projekti novadā īstenoti ar Eiropas Savienības kohēzijas politikas finansējuma palīdzību!

Projektu dienās ikvienam Latvijas iedzīvotājam, no vairāk nekā pieciem tūkstošiem ES fondu finansētu projektu, apskatei būs atvērti vairāk nekā 150 Eiropas Sociālā fonda (ESF), Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un Kohēzijas fonda (KF) finansēti projekti ikvienā Latvijas reģionā.
Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Kristiāns Godiņš vēlas uzsvērt šī pasākuma nozīmību, jo gan pašvaldību, gan reģiona attīstībā ES fondi ir spēlējuši lielu un paliekošu lomu kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, un, kā rāda šī gada ES fondu atvērto durvju dienas, tad praktiski katrā pašvaldībā ir veikti ieguldījumi ar ES atbalstu„Ir ļoti būtiski, lai Latvija spētu pārliecināt Eiropas Komisiju par pēc iespējas labākiem Kohēzijas finanšu portfeļa nosacījumiem, lai arī nākamajā plānošanas periodā būtu vērojama vēl izteiktāka finansējuma novirzīšana reģionu attīstībai caur pašvaldībām un plānošanas reģioniem”, tā K.Godiņš.

Kurzemes reģionā apskatei tiks piedāvāti 35 pašvaldību īstenoti projekti. Liepājā, Muzeja ēkā būs iespējams iepazīties ar pašvaldības realizētajiem projektiem, apskatīt rekonstruēto Gulbju dīķi un renovēto M.Ķempes laukumu. Saldus novadā varēs iepazīties ar ieguldījumu izglītības iestāžu infrastruktūrā, kur veikta pirmsskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” rekonstrukcija, Druvas vidusskolas infrastruktūra pielāgota skolēniem ar kustību traucējumiem, bet Saldus ģimnāzijā kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei iegādāta atbilstoša materiālā bāze. Aizputes, Brocēnu, Pāvilostas, Rojas un Talsu novados veikti ieguldījumi kvalitatīvai dabaszinātņu apguvei, un visi interesenti laipni aicināti iepazīties klātienē ar paveikto.  Ūdenssaimniecības attīstības projektus varēs apskatīt Ventspilī, Vaiņodē un Dundagā. Grobiņas novadā varēs iepazīties ar realizēto projektu bērnu brīvā laika pavadīšanas centra izveidē, kā arī apskatīt rekonstruētos tūrisma objektus vēsturiskajā centrā. Kuldīgā būs iespējams apskatīt Biomasas koģenerācijas elektrostaciju. Skrunda iepazīstinās ar paveikto sociālo pakalpojumu attīstīšanā un pilnveidē, bet Ventspils novads piedāvās apskatei sociālajā dzīvojamajā mājā „Ambulance” paveikto.

Plašāku informāciju par to, kādus projektus 8.-9. septembrī var apskatīt tuvākā apkārtnē, meklējiet apskates objektu kartē www.esfondi.lv

Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un iepazīties ar paveikto Jūsu novadā!

ES fondu projektu atvērto dienu projekti reprezentē kohēzijas politikas jeb ES fondu finansējumu izaugsmei 2007.-2013.gadā 3.2 miljardu latu apmērā, kas ir visnozīmīgākās investīcijas Latvijā un veido 70% no kopējā publiskajā finansējuma.

ES fondu projektu atvērtās dienas Latvijā organizē Finanšu ministrija sadarbībā ar plānošanas reģioniem, Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Lielo pilsētu asociāciju.

Informāciju sagatavoja:
Kurzemes plānošanas reģiona
ES Struktūrfondu informācijas centrs
Saldū, Striķu ielā 2, 2.stāvā, LV- 3801
Tālr.: 63807276  Fakss:63807276
www.kurzemesregions.lv