Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2017-09-21
27. SEPTEMBRĪ LIEPĀJĀ NOTIKS FORUMS "VALSTS ATBALSTA BIZNESU" -
VISS PAR VALSTS ATBALSTU UZŅĒMĒJIEM 

 
Šā gada 27. septembrī Liepājā notiks forums “Valsts atbalsta biznesu”, kurā uzņēmēji varēs saņemt visaptverošu informāciju par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. Šobrīd uzņēmējdarbības uzsākšanai un tālākai izaugsmei pieejamā valsts atbalsta apmērs ir vairāk kā 400 miljoni eiro.
 

 
Forumā runāsim par iespējām valsts un uzņēmēju sadarbības paplašināšanai, stiprinot uzņēmumu konkurētspēju un aicinot izmantot valsts un ES fondu sniegto atbalstu. Detalizētas prezentācijas par atbalsta programmām sniegs Attīstības finanšu institūcija Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.
 
Ilze Grundmane, ALTUM Kurzemes reģiona vadītāja: “ALTUM šogad veiktais biznesa uzsācēju pētījums atklāja, ka, iesaistoties uzņēmējdarbībā, cilvēka apmierinātība ar dzīvi pieaug, arī finansiālā situācija uzlabojas. Vienlaikus, uzņēmēji atzina, ka, sākot biznesu šodien, daudzas lietas būtu darījuši citādi, tai skaitā, noteikti vairāk laika būtu veltījuši pieredzes apmaiņai ar citiem uzņēmējiem. Tāpēc ALTUM forumā ne tikai palīdzēs noorientēties savās valsts atbalsta programmās, bet arī iepazīstināsim ar savu klientu pieredzes stāstiem un palīdzēsim veidot kontaktus, kas var noderēt aizraujošajā uzņēmējdarbības ceļā.”
 
Atis Egliņš-Eglītis, LIAA Liepājas biznesa inkubators:Valsts, sadarbojoties ar dažādiem sociālajiem partneriem, šobrīd izveidojusi tādu uzņēmējdarbības atbalsta mehānismu, kurš  var nodrošināt gan ļoti vienkāršu biznesa ideju, gan pārdrošu un tehnoloģiski ietilpīgu ideju attīstību.Ikdienā, strādājot ar dažādām biznesa idejām un jauna biznesa attīstību, novērojam, ka cilvēki ilgi nododas domāšanai un meditēšanai. Šis pasākums ir lieliska iespēja ikvienam biznesa domātājam kļūt par biznesa darītāju ar valsts un arī Eiropas Savienības atbalstu.”
 
Foruma otrajā daļā tiks organizētas divas paralēlās sesijas par pieejamo atbalstu uzņēmējdarbības uzsācējiem un uzņēmējiem ar pieredzi, kā arī visiem klātesošajiem būs iespēja dzirdēt katra reģiona veiksmīgu mazu un vidēju uzņēmumu pieredzes stāstus par biznesa veidošanu un attīstību, kā arī valsts atbalsta izmantošanu.
 
Forumā Liepājā savā pieredzē ar klātesošajiem dalīsies Ģirts Vitkovskis, kokkopis, BLK Serviss. Par Ģirtu viennozīmīgi var teikt – drosmīgajiem pieder pasaule! Izstudējis vadības zinības un veidojis karjeru bankā, vienu dienu visu apgriezis kājām gaisā un ierasto kaklasaiti un balto kreklu nomainījis pret trosēm, motorzāģi un kokā kāpšanu.  Šodien Ģirts ir arborists jeb kokkopis, kas ir viņa bizness uz dzīvesveids. Ar valsts atbalstu nopircis darbam nepieciešamos instrumentus un, kā pats saka, šodien ir laimīgs un piepildīts cilvēks.
 
Savukārt Kristīne Kromane, kafijas namiņa “Ie-pauzē” saimniece iepazīstinās ar sava uzņēmuma stāstu. Kristīni raksturo neatlaidība un pozitīvisms. Lai arī pirms savas kafejnīcas atvēršanas  viņa jau bija guvusi pieredzi līdzīgā jomā, viņai nācās pārvarēt nebūt ne mazu neticības vilni no apkārtējiem. Kristīnes stingrā pārliecība par ideju un  neatlaidība šodien ir rezultējusies vienkāršā, romantiskas atmosfēras piepildītā kafijas namiņā Talsu centrā, kuru nu jau iecienījuši ne tikai talsinieki.
 
Zane Gusta, LavanderVillaīpašniece, ar valsts atbalstu savā lavandu saimniecībā izveidojusi viesu namu un SPA. Strādājusi ārpus Latvijas, tomēr māju sajūta vilinājusi atgriezties. Tāpēc Zane atradusi veidu, kā strādāt un pelnīt Latvijā, turklāt ar savu piemēru iedvesmojusi visu ģimeni – šodien Latvijā atgriezušies visa ģimene: vīrs, mamma un brālis. 
 
Jānis Beļakovs, SIA Palleteries, stāstīs, kāuzņēmums, kas strādā spēcīgas konkurences apstākļos, ejot netradicionālu ceļu gan izejmateriālu izmantošanā, gan arī produkcijas piedāvājumā, spējis atrast savu nišu un izvairīties no tiešas konkurences ar lielākajiem Eiropas dēļu ražotājiem. Pēc straujas izaugsmes, kas piedzīvota pirms aptuveni astoņiem gadiem, šodien uzņēmums izaugsmes tempu ir izlīdzinājis, tomēr joprojām uzskatāms par strauji augošu uzņēmumu. 
 
Foruma noslēgumā norisināsies tīklošanās – īpašos stendos būs pieejamas individuālas konsultācijas par atbalsta un biznesa attīstības jautājumiem.Konsultācijas sniegs Attīstības finanšu institūcijas Altum, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Izglītības ministrijas, Labklājības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Lauku atbalsta dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts darba inspekcijas, Valsts izglītības attīstības aģentūras,  Uzņēmumu reģistra darbinieki, kā AS “SEB banka” un AS “Citadele”, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Biznesa savienības, Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla un startin.lv, Francity  un Francorp pārstāvji.
 
Forums “Valsts atbalsta biznesu” Liepājā notiks š.g. 27. septembrī no pl.10.00 – 15.30 koncertzālē “Lielais dzintars”, Radio ielā 8, Liepājā. Foruma dienaskārtība un reģistrēšanās anketa publicēta Altum tīmekļa vietnē.
 
Kā zināms, forumi par valsts atbalstu uzņēmējiem ir kļuvuši jau par ikgadēju tradīciju, sniedzot iespēju komersantiem vienuviet saņemt plašu informāciju par pieejamo un plānoto atbalstu. Šogad Ekonomikas ministrijas, Attīstības finanšu institūcijas Altum (Altum), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) kopīgi rīkotajos  pasākumos piedalīsies vairāk kā 20 iestādes, organizācijas, kā arī komercbankas. Šā gada septembrī un oktobrī forumi notiks piecās Latvijas pilsētās:
·         20. septembrī – Rīgā;
·         27. septembrī – Liepājā;
·         4. oktobrī – Rēzeknē;
·         11. oktobrī – Valmierā;
·         17. oktobrī – Jelgavā.
 
Detalizēta informācija par forumiem (programmas, norises vietas un laiki, saite uz reģistrācijas anketu dalībai forumos)  publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.  Dalība forumos - bezmaksas.Papildu informācija par forumiem pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts:atbalstsuznemejiem@em.gov.lv, tālr.: 67013240).
 
Forumus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā, Attīstības finanšu institūcija Altum un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra informatīvās kampaņas “Atbalsts uzņēmējiem” ietvaros.Aktuālajai informācijai par atbalstu uzņēmējiem aicinām sekot mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/atbalstsuznemejiem.
 
Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193
E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv
Web: www.em.gov.lv
Twitter: @EM_gov_lv
Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija
Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem