Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2017-08-17

BIEDRĪBA "TALSU RAJONA PARTNERĪBA" IZSLUDINA VAIRĀKUS PROJEKTU KONKURSUS
 

1.  Atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 2.kārtu 
Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 19.2. „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātē: 19.2.1. „Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas”

 

 Termiņš, kad tiks uzsākta projektu iesnieguma pieņemšana: 2017.gada 14.augusts – 14. septembris.

Rīcības ietvaros paredzēts atbalsts jaunu uzņēmumu veidošanai un esošo uzņēmumu darbības uzlabošanai, attīstībai vai paplašināšanai, t.sk. ar tūrisma nozari saistītiem uzņēmumiem. Atbalsts paredzēts jaunu produktu radīšanai un esošo produktu/pakalpojumu paplašināšanai, attīstībai un realizēšanai tirgū, aprīkojuma, iekārtu iegādei, būvniecības izmaksām, būvmateriālu iegādes izmaksām, ar sabiedriskām attiecībām saistītām izmaksām, patentu, licenču, autortiesību un preču zīmju saņemšanas vai izmantošanas izmaksām, darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanas mācību izmaksām.

Maksimālā atbalsta intensitāte (%)
      60 % - viena iesniedzēja projektam.
      Papildus summējot pamata likmi 60%:
                a) + 5% ja projektā paredzēts radīt jaunu darba vietu,
                b) +5%, kura darbība reģistrēta biedrības teritorijā gadu pirms projekta iesniegšanas.
      80 % - kopprojektam.
Projekta īstenošanas vieta: Talsu novads, Rojas novads un Mērsraga novads.

„Produkcijas/pakalpojumu tirdzniecības vides radīšana vai labiekārtošana”
Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt vietējās produkcijas tirdzniecības vides izveidošanu vai labiekārtošanu (piemēram, autoveikals, interneta veikals, tirgus vieta vietējās produkcijas realizēšanai).
Darbību ieviešanai paredzētie ieguldījumi ir jaunu pamatlīdzekļu un programmnodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, būvniecības, būvmateriālu iegādes izmaksas, ar sabiedriskām attiecībām saistītas izmaksas, kas nepieciešamas produktu vai pakalpojumu atpazīstamības tēla veidošanai, patentu, licenču, autortiesību un preču zīmju saņemšanas vai izmantošanas izmaksas.
Maksimālā atbalsta intensitāte (%)
        65 % - viena iesniedzēja projektam.
        Papildus summējot pamata likmi 65%:
            a) +5%, kura darbība reģistrēta biedrības teritorijā gadu pirms projekta iesniegšanas.
         80 % - kopprojektam.
Vietējās produkcijas tirdzniecības vietu iespējams izveidot ārpus biedrības „Talsu rajona partnerība” teritorijas. pilsētās, kurās ir vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju (izņemot Rīga), atbalsta pretendents ir lauksaimniecības produktu ražotājs, lauksaimniecības produktu pārstrādātājs vai lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība, un šī persona ir reģistrēta VRG darbības teritorijā.


2. Atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas Nepārtraukto kārtu
Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības  (EJZF) fonda Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 43.02. „Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana” aktivitātēs: 43.02.1. „Pievienotās vērtības veidošana un inovācijas veicināšana visos zvejas akvakultūras produktu piegādes posmos” un 43.02.2. „Darbību dažādošana zivsaimniecības nozarē un citās jūras ekonomikas nozarēs” Rojas un Mērsraga novadā:

„Zivsaimniecības uzņēmumu attīstība, darbību dažādošana un sezonalitātes ietekmes mazināšana”

Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt VRG darbības teritorijā esošos piekrastes uzņēmumus, sniedzot atbalstu saimnieciskās darbības uzlabošanai, t.sk. ražošanas procesa uzlabošanai, tirdzniecības veicināšanai, zivsaimniecības uzņēmumu darbības uzsākšanai, uzņēmuma teritorijas labiekārtošanai. Atbalsts iespējams speciālā transporta iegādei (saldētava, autoveikals u.c. ar zivsaimniecību saistītu), pamatlīdzekļu iegāde, uzglabāšanas telpu un/vai remonta telpu nodrošināšana.

Rīcības ietvaros atbalsts paredzēts arī saimniecisko darbību dažādošanai zivsaimniecības un jūras ekonomikas nozarēs (jūras transports, piekrastes tūrisma attīstīšana un pakalpojumu dažādošana, zivju produkcijas tirdzniecība).

Īpašs atbalsts ir projektiem inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanai. Inovatīvs projekts ir projekts, kuru īstenojot tiek radīti jauni vai uzlaboti produkti, procesi vai metodes un kurš atbilst vietējā attīstības stratēģijā noteiktajam par inovatīvo risinājumu identificēšanu un atbilstības kritērijiem to noteikšanai (sk. 2.3. nodaļa „Inovatīvo risinājumu identificēšana un attīstības kritēriji to noteikšanai”).

Iespējams veidot kopprojektus – projektus, kurā investīcijas paredzēts izmantot kopīgi un kuru iesniedz:
   1) Biedrība, kas vismaz gadu pirms projekta iesniegšanas reģistrēta un kuras biedriem (vismaz trīs) komercdarbības joma pārsvarā ir zvejniecība un akvakultūra.
   2) Vietējā pašvaldība, lai nodrošinātu zivsaimniecības uzņēmējdarbības infrastruktūras izveidi vismaz divām juridiskām personām, kas veic saimniecisko darbību zvejniecībā vai akvakultūrā.

Rīcības ietvaros atbalsts paredzēts jaunu pamatlīdzekļu un programmnodrošinājuma iegādei, būvniecībai un ar to saistītām aktivitātēm, jaunu būvmateriālu iegāde, teritorijas labiekārtošana. Ja kopprojektu plāno sniegt biedrība, tad atbalsts tiks sniegts arī vietējās produkcijas mārketinga izmaksām.

Informācijas avots: http://www.talsupartneriba.lv