Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2017-08-11
SADARBĪBAS PARTNERI NO GAGAUZIJAS AUTONOMĀS VIENĪBAS (MOLDOVA)
VIESOJĀS KURZEMĒ

 
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija projekta “Atbalsts nacionāla līmeņa sadarbības platformas izveidei un pasākumu īstenošanai Moldovas lauku un reģionu izaugsmei” īstenošanas ietvaros periodā no 7. – 12. augustam  organizēja vasaras skolu-nometni Moldovas kolēģiem (turpmāk – Vasaras skola). Vasaras skolas ietvaros Kurzemes plānošanas reģions 3 dienu vizītē uzņēma savus sadarbības partnerus - Gagauzijas autonomās vienības Ārējo sakaru galvenās pārvaldes Starptautisko organizāciju nodaļas vadītāju Jekaterinu Kudrovu (Екатерина Курдова) un Valentīnu Ibrišimu (Валентина Ибришим), ar kuriem šī gada februārī tika noslēgts sadarbības līgums.

Pirmajā vizītes dienā tika apmeklēts Kurzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centrs Saldū, kur sniedzām informāciju par Kurzemes plānošanas reģionu, teritoriālo iedalījumu, darbības ietvaru un tā ieguldījumu sadarbības stiprināšanā starp valsts institūcijām un uzņēmējdarbības veicējiem. Sanāksmē piedalījās arī “Saldus Rajona attīstības biedrības” vadītāja Sandra Fridrihsone iepazīstinot ar “Leader” projektu īstenošanas pieeju Latvijā, Saldū un Brocēnos, kā arī par vietējās rīcības grupas dibināšanas pirmsākumiem un līdzšinējo darbību. S.Fridrihsone arī izklāstīja savu 3 gadus ilgo pieredzi sadarbībā ar Moldovu, kā arī par sadarbības iespējām lauku attīstības jomā.

Otrajā vizītes dienā tika organizēta tikšanās ar Kurzemes reģionā esošo pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistiem un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru, lai pārrunātu sadarbības iespējas uzņēmējdarbības jomā starp Kurzemes reģionu un Gagauziju. Pārstāvji no Gagauzijas sniedza informāciju par Moldovas institucionālo sistēmu, sadarbību starp tās reģioniem, it īpaši starp Gagauzijas autonomo vienību un centrālo valsts aparātu, par uzņēmējdarbības vidi un nozīmīgākajiem sektoriem un to raksturojumu. Papildus tika sniegta plaša informācija par pašlaik īstenotajiem projektiem un starpvalstu sadarbību, kā arī novembra mēnesī plānoto Investīciju forumu, kur tiek sagaidīta arī Latvijas pārstāvju dalība.

Pēc vizītes oficiālās daļas notika diskusija, kurā Latvijas pārstāvji ar viesiem diskutēja par potenciālajiem uzlabojumiem Moldovas institūciju darbībā un nodokļu sistēmā, kā arī tika diskutēts par sadarbības iespējām nākotnē, ne tikai institūciju, bet arī savstarpējas uzņēmējdarbības veicināšanā.

Diena otrajā pusē viesi tika iepazīstināti ar Kurzemes plānošanas reģiona pieredzi tūrisma attīstības veicināšanā un finansējuma piesaistē dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā. Tika apmeklēti šobrīd attīstībā esošie objekti Igaunijas– Latvijas programmas projekta “Industrial Heritage for tourism” ietvaros - Aizputes ūdenstornis un Latvijas – Lietuvas programmas projekta “Unigreen” ietvaros veidojamā taka Skrundā pie Ventas upes. Pāvilostā viesi guva ieskatu jahtu ostas attīstībā un, protams, baudīja īsu pastaigu gar jūru.
 
    

   Vizītes trešajā dienā sadarbības partneri viesojās Kuldīgas novada pašvaldībā, kur tika iepazīstināti ar kultūras organizēšanu un norisēm novadā, kā arī guva ieskatu par Kurzeme reģiona kultūras programmas īstenošanu. Pēc tam viesi apmeklēja Kuldīgas biznesa inkubatoru, kur detalizētāk iepazināt ar inkubatora darbību un tā piedāvāto atbalstu, īpašu uzmanību veltot jautājumā par pirmsinkubācijas perioda nodrošināšanu potenciālajiem uzņēmējiem. 

Noslēdzoties vizītei reģionā, tika panākta vienošanās par detalizēta rīcības plāna izstrādi, lai tuvāko gadu laikā veicinātu un stiprinātu sadarbību starp Kurzemes reģionu un Gagauziju.
 
Papildus informācijai:
Kurzemes plānošanas reģiona administrācija
Tālr. 67331492, fakss 67331285
e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.lv
 www.kurzemesregions.lv