Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Jūlijs >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2017-08-04
 
 
DARBU UZSĀK JAUNĀ KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA ATTĪSTĪBAS PADOME 
 
3.augustā Kuldīgā tika sasaukta Kurzemes reģiona pašvaldību vadītāju Kopsapulce, lai darbam turpmākajiem četriem gadiem apstirpinātu jauno Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomi. Attīstības padome ir Plānošanas reģionā ietilpstošo pašvaldību priekšsēdētāju Kopsapulcē ievēlēta koleģiāla institūcija, kura savas pilnvaras saglabā līdz brīdim, kad pēc kārtējām vietējo pašvaldību vēlēšanām Kopsapulce ievēl jaunu Attīstības padomi.
 
3.augusta Kopsaulce jaunajā Attīstības padomē apstiprināja no 19 Kurzemes reģiona pašvaldībām izvirzītos Attīstības padomes dalībniekus: no Liepājas pilsētas Vilni Vitkovski (vietnieks Ģirts Kronbergs), no Ventspils pilsētas Jāni Vītoliņu (vietniece Igeta Gredzena), no Aizputes novada Juri Grasmani (vietnieks Andris Jankovskis), no Alsungas novada Daigu Kalniņu (vietnieks Grigorijs Rozentāls), no Brocēnu novada Solvitu Dūklavu (vietnieks Ārijs Sproģis), no Dundagas novada Aldi Feltu (vietnieks Madars Burnevics), no Durbes novada Ojāru Petrēvicu (vietnieks Andrejs Radzevičš), no Grobiņas novada Aivaru Priedolu (vietnieks Aivars Galeckis), no Kuldīgas novada Ingu Bērziņu (vietnieks Viktors Gotfridsons), no Nīcas novada Agri Petermani, no Pāvilostas novada Uldi Kristapsonu (vietnieks Gints Juriks), no Priekules novada Viju Jablonsku (vietnieks Ainars Cīrulis), no Rojas novada Evu Kārkliņu (vietnieks Haralds Valdemārs), no Rucavas novada Jāni Veitu (vietniece Daiga Ķēdže), no Saldus novada Reini Doniņu (vietnieks Māris Zusts), no Skrundas novada Loretu Robežnieci (vietnieks Aldis Zalgauckis), no Talsu novada Edgaru Zelderi (vietnieks Dainis Karols), no Vaiņodes novada Visvaldi Jansonu (vietnieks Oļegs Jurjevs) un no Venstpils novada Aivaru Mucenieku (vietnieks Māris Dadzis).
 
Uzreiz pēc Kopsapulces notika jaunās Attīstības padomes sēde, kuras darba kārtības pirmais uzdevums bija ievēlēt Attīstības padomes vadību. Atzinīgi novērtējot līdzšinējās Attīstības padomes vadības darbu, klātesošie Attsītības padomes locekļi vienbalsīgi par Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāju ievēlēja Kuldīgas novada domes priekšsēdetāju Ingu Bērziņu un par vietnieci Priekules novada domes priekšsēdētāju Viju Jablonsku.

 
 
                                                Jaunā KPR Attīstības padome (KPR foto)
 
I.Bērziņa pēc atkārtotas ievēlēšanas Attīstības padomes priekšsēdētājas amatā izteica pateicību par izrādīto uzticību. Atskatoties uz aizvadīto darba cēlienu, I.Bērziņa atzinīgi novērtēja visas Attīstības padomes darbu un uzsvēra, ka darbs ir bijis konstruktīvs un koleģiāls, vienmēr jūtot kolēģu atbalstu kopīgā darba veikšanā.
 
Attīstības padomes sēdes turpinājumā tika izskatīti visi darba kārtībā iekļautie jautājumi, t.sk. aktualizēta Kurzemes plānošanas reģiona pārtāvniecība turpmākajam periodam fondu/programmu uzraudzības/vadības komitejās un apstiprināts Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības programmas 2015.-2020. gadam un Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2015.-2030. gadam īstenošanas uzraudzības pārskats. Atskatoties uz paveikto 2017.gada 1.pusgadā, Kurzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja E.Dreijere, informēja klātesošos par paveiktajiem darbiem. Plānošanas reģions ir aizvadījis spraigu darbu pārrobežu sadarbības projektu ieviešanā. Šajā laika periodā Kurzemes plānošanas reģions strādājis pie 10 pārrobežu sadarbības projektu ieviešanas, vēl 3 jau apstiprinātu projektu ieviešana tiks uzsākta 2017.gada 2.pusgadā, kā arī vēl 3 projektu pieteikumi ir sagatavoti projektu konkursiem. E.Dreijere uzsvēra, ka ir svarīgi, lai ieviešot projektus tiktu aptverts viss reģions un aicināja pašvaldības būt aktīvām iesaistoties projektos, kā arī izteica pateicību par līdzšinējo sadarbību.
 
Vairāk informācijas par pirmo Attīstības padomes sēdi, darba kārtību un sniegtajām prezentācijām var skatīt šeit: http://kurzemesregions.lv/sakums/KPR_Attistibas_padome/AP_dokumentu_vietne

Papildus informācijai
Kurzemes plānošanas reģiona administrācija
Tālr. 67331492
e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.lv

www.kurzemesregions.lv