Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2017-06-09


 
KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONS SADARBĪBĀ AR SEŠĀM KURZEMES NOVADA PAŠVALDĪBĀM UN ČETRIEM LIETUVAS SADARBĪBAS PARTNERIEM UZSĀCIS PROJEKTA “DABAS TŪRISMS VISIEM (UNIGREEN)” ĪSTENOŠANU

Š.g. aprīlī Kurzemes plānošanas reģions parakstīja finansēšanas līgumu ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par INTERREG Latvijas-Lietuvas sadarbības programmas 2014.-2020.gadam projekta Nr. LLI-010 “Dabas tūrisms visiem (UniGreen)” īstenošanu. Projekta mērķis ir dabas tūrisma attīstības veicināšana Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionos, uzlabojot infrastruktūras un tūrisma produktus, tai skaitā pielāgojot tos cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Projekts tiks realizēts sadarbībā ar sešām Kurzemes novada pašvaldībām (Durbes novada pašvaldība, Kuldīgas novada pašvaldība, Rojas novada pašvaldība, Saldus novada pašvaldība, Skrundas novada pašvaldība un Ventspils novada pašvaldība), vienu Lietuvas rajona pašvaldību (Kretingas rajona pašvaldības administrācija) un trīs Lietuvas nacionālajiem un reģionālajiem parkiem (Aukštaitijas Nacionālā parka un Labanoras Reģionālā parka direkcija, Biržu Reģionālā parka direkcija un Žemaitijas Nacionālā parka direkcija).

6.jūnijā Kretingā (Lietuva) visi 11 Latvijas-Lietuvas sadarbības programmas projektā iesaistītie partneri sanāca uz pirmo kopīgo projekta uzsākšanas sanāksmi, kur diskutēja par projekta ietvaros plānotajām infrastruktūras attīstības aktivitātēm, kompetences pilnveides un mārketinga pasākumiem, kā arī detalizētu projekta pirmā perioda aktivitāšu ieviešanas plānu.  
 

  

                                                                                                                                       KPR foto

Pirmajā projekta īstenošanas periodā (maijs – oktobris) ir uzsākts darbs visās četrās projekta komponentēs – projekta vadība, komunikācija, dabas pieejamība visiem (infrastruktūras attīstības pasākumi) un kompetences pilnveides un mārketinga pasākumi. Infrastruktūras attīstības pasākumu ietvaros Kurzemē plānots uzsākt esošās dabas takas atjaunošanu un takas pagarinājuma izbūvi gar jūras krastu Rojas novadā, skatu torņa izbūvi Sātiņu dīķu tuvumā Saldus novadā, dabas takas izbūvi gar Ventas upes krastu Skrundas un Kuldīgas novados, dabas takas izbūvi gar Usmas ezeru Ventspils novadā un uzsākt sagatavošanās darbus tūrisma infrastruktūras attīstībai Durbes ezera apkaimē. Infrastruktūras attīstības pasākumu ietvaros Lietuvā paredzēts uzsākt Jaurikla parka labiekārtošanu Kretingā, skatu platformas izbūvi Plateļu ezera tuvumā Žemaitijas Nacionālajā parkā, kā arī sagatavošanās darbus pontonu piestātņu izbūvei Aukštaitijas Nacionālajā parkā un Kirkilu ezeru pieejamības uzlabošanai Biržu Reģionālajā parkā. Lielākā daļa plānoto infrastruktūras attīstības aktivitāšu tiks pielāgotas tā, lai dabas objekti būtu pieejami arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kompetences pilnveides un mārketinga pasākumu ietvaros projekta īstenošanas pirmajā periodā plānots uzsākt darbu 25 dabas gidu apmācību programmas izstrādei un apmācību īstenošanai Kurzemes reģionā, organizēt 25 Kurzemes reģiona tūrisma speciālistu pieredzes apmaiņas vizīti Lietuvā un 30 Kurzemes un Lietuvas tūrisma speciālistu un projekta dalībnieku mācību vizīti Somijā, kā arī organizēt konferenci 50 pašvaldību un dabas aizsargājamo teritoriju tūrisma speciālistiem, t.sk. tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un infrastruktūras attīstītājiem no Latvijas un Lietuvas, ar mērķi aizsākt diskusijas un pievērst uzmanību tūrisma nozares izaicinājumiem infrastruktūras un pakalpojumu pielāgošanai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kopumā projekta īstenošanas rezultātā 2 gadu laikā ar INTERREG Latvijas-Lietuvas sadarbības programmas 2014.-2020.gadam atbalstu Kurzemē un Lietuvas pierobežu reģionos paredzēts izveidot 6 ar dažādiem izglītojoši izklaidējošiem elementiem aprīkotas pastaigu takas, 3 atpūtas vietas, uzbūvēt 3 skatu torņus un 7 pontonu piestātnes, sagatavot vairāk kā 40 dabas taku kartes, kājāmgājēju taku ceļvedi, kā arī veikt citus pasākumus dabas objektu pieejamības veicināšanai. Īpaši jāizceļ, ka nozīmīga daļa projekta aktivitāšu vērsta uz dabas objektu infrastruktūras un tūrisma produktu pielāgošanu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Projekta vadītāja
Alise Lūse
Tālrunis: 26567874, alise.luse@kurzemesregions.lv