Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2012-05-15
LIEPĀJĀ NOTIKS DISKUSIJA 
„PEDAGOGU KONKURĒTSPĒJAS ATTĪSTĪBAS SCENĀRIJI”

 
 
2012.gada 17.maijā Liepājā plkst.10.30, Promenade Hotel, Vecajā ostmalā 40, notiks Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkota diskusija „Pedagogu konkurētspējas attīstības scenāriji”. Diskusijā piedalīsies vairāk nekā 200 pedagogu un izglītības jomas pārstāvju, kuri diskutēs par izglītības kvalitātes paaugstināšanas kontekstā būtiskiem jautājumiem.
 
Laikā, kad izglītības jomā notiek dažādas pārmaiņas, IZM ir būtiski uzklausīt pedagogu, pašvaldības izglītības speciālistu, uzņēmēju un citu izglītības procesā iesaistīto un ieinteresēto viedokli, lai pārmaiņas īstenotu efektīvi, tās sniegtu pēc iespējas ātru uzlabojumu un sasniegtu sabiedrībai un valsts attīstībai vēlamo rezultātu.
 
Kopumā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” ietvaros notiks septiņas diskusijas. Pirmā no tām notika Rīgā, otrā – Dobelē, trešā diskusijas moderatora Haralda Burkovska vadībā – Liepājā, bet nākamās sekos Ludzā, Alūksnē un Tukumā, diskusiju ciklam noslēdzoties Rīgā 2012.gada 1.jūnijā.
 
Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis aicina pedagogus šo diskusiju izmantot savā pieredzē balstītu priekšlikumu sagatavošanā un paušanā par izglītības jomā neatliekami svarīgu jautājumu risināšanu. ESF projekta „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” vadītāja Evija Papule informēs par līdz šim sasniegtajiem projekta rezultātiem un īstenošanas gaitu, kā arī jautājumiem, kas risināmi pēc projekta noslēguma. Ņemot vērā, ka ESF projekts „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” noslēgsies šā gada oktobrī, IZM ir svarīgi uzklausīt pedagogu viedokļus, kā vislabāk nodrošināt projekta rezultātu ilgtspēju, tādējādi sekmējot pozitīvas pārmaiņas izglītībā arī pēc projekta īstenošanas.
 
Diskusijas gaitā tās dalībnieki darba grupās paudīs savu viedokli par četriem tematiem:

1) skolas un sabiedrības partnerība konkurētspējīgas izglītības nodrošināšanai;

2) pedagogu konkurētspēja un darba kvalitāte, diskutējot par iespējām pedagogu atalgojuma sistēmu saistīt ar pedagogu darba kvalitātes rādītājiem;

3) pedagogam nepieciešamās 21.gadsimta prasmes un tālākizglītības sistēma to nodrošināšanai, tostarp projekta rezultātu kontekstā;

4) Latvijā dzīvotspējīgs skolu autonomijas modelis – cik liela autonomija skolām nepieciešama un kā to īstenot, kādai jābūt skolas vadībai un kā vērtēt skolas darba kvalitāti.

Darba grupas vadīs Grobiņas ģimnāzijas informātikas skolotāja Dace Tomsone, Liepājas 15.vidusskolas direktors Gints Ročāns,Liepājas vakara maiņu vidusskolas direktore Alla Matvejeva un projekta 3.aktivitātes koordinatore Ineta Īvāne.
 
Diskusijās izteiktie viedokļi tiks apkopoti un izvērtētas iespējas tos ieviest gan saistībā ar konkrētiem kādas jomas aspektiem, gan plašākā izglītības politikas veidošanas procesā, piemēram, pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas sistēmas ieviešanā.
 
Plānots, ka ap 1000 diskusiju dalībnieku visā Latvijā piedalīsies aptaujā, kas sniegs ieskatu pedagogu viedokļos par dažādiem izglītības sistēmas aspektiem. Diskusijās pausto viedokļu apkopojums, aptaujas rezultāti, kā arī cita ar diskusijām saistītā informācija būs pieejama projekta mājaslapā www.pedagogiem.gov.lv
 
ESF projektu „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” IZM uzsāka 2009./2010.m.g. sākumā, un projektā iesaistījušies  un atbalstu saņēmuši vairāk kā 39 000 pedagogu visā Latvijā.
 
Papildu informācija par diskusiju: projekta „Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos” vadītāja Evija Papule (tālrunis 29340097).
 

Eiropas Sociālā fonda projekts
„Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos”