Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2012-05-07

UZSĀKTA PROJEKTU PIEŅEMŠANA KONKURSAM
„EIROPAS UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEICINĀŠANAS BALVAS 2012” 

 

Ekonomikas ministrija aicina valsts, reģionālā vai vietējā līmeņa iestādes, kā arī publiskā un privātā sektora partnerības organizācijas, kuru īstenotie projekti guvuši panākumus reģiona ekonomikas uzlabošanā, piedalīties Eiropas Komisijas izsludinātajā konkursā „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvas 2012”.
 
Konkursa mērķisir apzināt un novērtēt veiksmīgākos uzņēmējdarbības veicinātājus visā Eiropā, īpaši izcelt uzņēmējdarbības paraugpolitiku un labo praksi, vairot zināšanas par uzņēmējdarbības pievienoto vērtību un iedvesmot potenciālos uzņēmējus uzsākt biznesu.  Galvenā balva tiks piešķirta tai uzņēmējdarbības iniciatīvai, ko Eiropas līmeņa žūrija uzskatīs par visradošāko un iedvesmojošāko Eiropā.
 
Dalībai konkursa var pieteikties  piecās kategorijās:

● uzņēmējdarbības gara veicināšana — tiek novērtēti valsts, reģionālā vai vietējā līmeņa pasākumi un iniciatīvas, kas veicina uzņēmējdarbības domāšanas veidu, īpaši jauniešu un sieviešu vidū;

● ieguldījums prasmēs — tiek novērtētas reģionālā vai vietējā līmeņa iniciatīvas, kas palīdz uzlabot uzņēmējdarbības, profesionālās, tehniskās un vadības prasmes;

● uzņēmējdarbības vides uzlabošana — tiek novērtēta reģionālā vai vietējā līmeņa inovatīva politika, kas veicina uzņēmumu veidošanu un izaugsmi, vienkāršo uzņēmumiem paredzētas likumdošanas un administratīvās procedūras un īsteno principu „vispirms domāt par mazajiem uzņēmumiem”, lai tādējādi parūpētos par mazajiem un vidējiem uzņēmumiem;

● atbalsts uzņēmējdarbības internacionalizēšanai — tiek novērtēta politika, kas mudina uzņēmumus — īpaši mazos un vidējos — vairāk izmantot Eiropas Savienības un pasaules tirgus sniegtās iespējas;

● atbildīga un iekļaujoša uzņēmējdarbība — tiek novērtēti reģionālā vai vietējā līmeņa pasākumi, kas veicina uzņēmumu sociālo atbildību un ilgtspējīgu uzņēmējdarbības praksi.
 
Konkursam ir divas atlases kārtas— vispirms nacionāla līmeņa atlases kārta, pēc tam - Eiropas mēroga atlase, kurā augsta līmeņa žūrija izvēlēsies piecus uzvarētājus.
 
Nacionāla līmeņa atlasei pretendentiem līdz š.g. 30.jūnijam ir jāaizpilda  pieteikuma veidlapa (latviešu un vēlams angļu valodā) un jānosūta Ekonomikas ministrijai (kontaktinformāciju skatīt zemāk).

Nacionālā līmeņa 2 uzvarētāji tiks paziņoti š.g. 9.jūlijā un tiks nominēti Eiropas līmeņa konkursam.

Projektu vērtēšana nacionālajā atlasē notiks saskaņā ar Eiropas Komisijas noteiktajiem atlases un atbilstības kritērijiem.
 
Eiropas līmeņa atlase notiks  līdz š.g. 13.septembrim, kuras ietvaros visu ES dalībvalstu pieteikumus izvērtēs augsta žūrija, kuras sastāvā būs akadēmisko aprindu pārstāvis, uzņēmējdarbības organizācijas pārstāvis, privātuzņēmējs no pavasara Eiropadomes sanāksmes prezidējošās valsts un augsta līmeņa valdības pārstāvis no rudens Eiropadomes sanāksmes prezidējošās valsts.

Žūrijā būs arī divi pastāvīgie locekļi — pa vienam no Uzņēmējdarbības un rūpniecības ģenerāldirektorāta un Reģionu komitejas. Tāpat Eiropas Komisija aicinās attiecīgā gada žūrijas galvenās balvas ieguvēju piedalīties nākamā gada konkursa žūrijas darbā
 
Visi dalībnieki, ko attiecīgā valsts izvirzījusi Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu konkursam, tiks aicināti piedalīties apbalvošanas ceremonijā 2012.gada 14.novembrī Kiprā.
 
Papildu informācija par konkursu publicēta:

 
Ekonomikas ministrijas mājas lapā: http://www.em.gov.lv/em/2nd/?cat=30376

Eiropas Komisijas mājas lapā:
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-promotion-awards/index_lv.htm
 
 
Konkursa nacionālais kontaktpunkts Latvijā, kurā jāiesniedz pieteikums dalībai konkursā:

Ilze Lore
Ekonomikas ministrija
Uzņēmējdarbības konkurētspējas departaments
Uzņēmējdarbības, ārvalstu investīciju piesaistes un eksporta nodaļa
Brīvības ielā 55, LV-1519 Rīga, Latvija
Tālr.:67013099
Fakss: 67280882
E-pasts: Ilze.Lore@em.gov.lv
 

 
 
Informāciju sagatavoja:
Evita Urpena
LR Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: 67013193;
E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv 
prese@em.gov.lv