Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2016-05-18
UZSĀK PROJEKTU ATLASI KLASTERU PROGRAMMĀ

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi biedrībām un nodibinājumiem par sadarbības tīkla jeb klastera veidošanu kādā no tautsaimniecības nozarēm. Atlases pirmajā kārtā pieejami 5,8 miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Biedrības vai nodibinājumi iesniegt projekta iesniegumu CFLA var no pirmdienas, š.g. 16. maija līdz 18. jūlijam.

 
Pasākuma mērķis ir veicināt komersantu un pētniecības, izglītības un zināšanu izplatīšanas organizāciju un citu institūciju sadarbību vietējā un starptautiskajā līmenī, tādējādi veicinot komersantu konkurētspējas celšanu, palielinot eksporta apjomu un augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu īpatsvaru eksportā, kā arī inovācijas un jaunu produktu veidošanos.
 
Projekta iesniedzējam (biedrībai vai nodibinājumam) ir jāatbilst vairākiem kritērijiem - jāpārstāv ne mazāk kā 20 savstarpēji nesaistīti sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti (klastera dalībnieki), kā arī jāspēj nodrošināt dalībnieku skaita turpmāka palielināšana. Arī klastera dalībniekiem – komersantiem ir jānodrošina atbilstība vairākiem kritērijiem, kas attiecas uz apgrozījuma un eksporta apjomu. Tāpat projekta ietvaros kā klastera partneri ir jāiesaista vismaz divas pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas.

Paredzēts, ka klastera projekti tiks īstenoti šādās nozarēs: kokapstrāde, mašīnbūve un metālapstrāde, elektrisko un optisko iekārtu ražošana, ķīmiskā rūpniecība, nemetālisko minerālu ražošana, pārtikas un dzērienu ražošana, vieglā rūpniecība, papīra ražošana un poligrāfija, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozare, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumi (tūrisms), veselība un sociālā aprūpe, transports. Iesniedzot projektu, jānodrošina, ka nozarē darbojas vairāk nekā 50 % no projekta iesniedzēja biedriem. Tāpat klasteri var veidot kā starpnozaru sadarbības tīklu.

Šī pasākuma ietvaros kopumā klasteru veidošanai un to dalībnieku vietējās un starptautiskās sadarbības veicināšanai ieplānotais ERAF finansējums ir 6 200 001 eiro, bet pieejamais ERAF finansējums, ņemot vērā snieguma rezervi, ir 5 821 830 eiro. Tāpat paredzēts, ka minimālais privātais līdzfinansējums pasākuma ietvaros ir 1 094 118 eiro. Vienam projekta iesniegumam maksimāli pieļaujamais ERAF finansējuma apmērs ir 415 000 eiro, savukārt pieļaujamā ERAF līdzfinansējuma intensitāte no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām ir 85%.

ERAF atbalsts projekta īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu eksporta proporciju" 3.2.1.1. pasākuma "Klasteru programma" ietvaros.

Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapas un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.

Lai sniegtu projektu iesniegumu sagatavošanā noderīgu informāciju, tai skaitā par projekta iesnieguma iesniegšanu e-vidē, biedrību pārstāvji – potenciālie projektu iesniedzēji – ir aicināti apmeklēt semināru, kas notiks š.g. 8. jūnijā. Pieteikšanās anketa pieejama CFLA mājas lapā.

Jautājumu gadījumā par projektu iesniegumu atlasi lūdzam sazināties ar CFLA Projektu atlases nodaļas speciālistiem (tālr. 66950047).

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā:http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases