Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2016-04-27
PROJEKTU KONKURSI UZŅĒMĒJDARBĪBAS ATBALSTAM: 

Biznesa ideju autori var iesniegt biznesa idejas pieteikumu līdz š.g. 9.maijam, aizpildot anketu Zaļo Tehnoloģiju inkubatora tīmekļa vietnē, un pretendēt uz atbalstu no EUR 5 000 līdz EUR 10 000.
 
Pirmsinkubācijas fonda mērķis ir veicināt jaunu komercdarbības aktivitāšu uzsākšanu, sniedzot atbalstu fiziskām personām un komersantiem inovatīvu videi draudzīgu biznesa ideju izstrādei un sākotnējai pārbaudei Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas "Inovācijas "zaļās" ražošanas jomā" atbalstītajās jomās, lai veicinātu komercdarbības pieaugumu. Pirmsinkubācijas pakalpojumus sniedz SIA "Green Industry Innovation Center", kas rīko pirmsinkubācijas biznesa ideju atlases kārtu uzsaukumus.

Kopš programmas īstenošanas uzsākšanas, interese par pirmsinkubācijas pakalpojumiem ir liela. Laika posmā no 2014. gada jūlija līdz 2015. gada oktobrim ir bijuši 5 pirmsinkubācijas biznesa ideju uzsaukumi un ir iesniegtas 379 biznesa idejas, no kurām 81 atbalstītās idejas jau ir saņēmušas pirmsinkubācijas pakalpojumus.

Informācijas avots: http://www.giic.lv/
 
Atbalstam ražošanas telpu attīstībai apstrādes rūpniecības uzņēmumiem būs pieejami 24,8 miljoni eiro.

Ministru kabinets šā gada 12. aprīļa sēdē apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādāto jauno ES fondu programmu ražošanas telpu attīstībai apstrādes rūpniecības uzņēmumiem. Programmas kopējais finansējums ir 24,8 miljoni eiro, kuras ietvaros plānots atbalstīt vismaz 20 projektus un radīt vismaz 467 jaunas darba vietas.

Programmas nosacījumus reglamentējošie Ministru kabineta noteikumi ir publicēti 13.aprīlī, un projektu iesniegumu pieņemšanu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā plānots uzsākt šā gada jūnijā.

Projekta iesniegumus varēs iesniegt gan apstrādes rūpniecības komersanti, lai izveidotu ražošanas telpas savām vajadzībām, gan komersanti un ostu pārvaldes, kuri nodarbojas ar industriālā nekustamā īpašuma iznomāšanu un izveidotās telpas iznomās sīkajiem (mikro), mazajiem un vidējiem komersantiem (MVK), kas darbojas apstrādes rūpniecībā.

Atbalstīta tiks gan ražošanas ēku izbūve un rekonstrukcija, gan nepieciešamo inženierpieslēgumu izbūve, piemēram, ūdensvada, gāzes, elektroenerģijas pieslēgumu un pievadceļu izbūve.

Projektus varēs īstenot visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas pilsētu. Vienam projekta iesniegumam maksimāli pieļaujamais ERAF līdzfinansējums ir 1 166 000 eiro un maksimālā atbalsta intensitāte – 35 - 45% atkarībā no komersanta lieluma. Lai nodrošinātu investīciju vienlīdzīgāku sadali Latvijas teritorijā, finansējumu paredzēts sadalīt starp plānošanas reģioniem, projektu iesniegumus savstarpēji salīdzinot konkrēto reģionu ietvaros un katrā reģionā atbalstot vismaz 4 projektu īstenošanu.

Lai saņemtu noslēguma maksājumu un pabeigtu projekta īstenošanu, projektu iesniedzējiem būs jānodrošina, ka līdz projekta īstenošanas beigām izbūvētajās, rekonstruētajās vai renovētajās ražošanas telpās ir uzsākta ražošana apstrādes rūpniecībā (ja komersants telpas izmanto savai komercdarbībai), vai noteikta daļa no telpām ir iznomātas apstrādes rūpniecības MVK. Vienlaikus būs jārada arī noteikts jaunu darbvietu skaits un šīs darbvietas jāsaglabā vairākus gadus pēc projekta īstenošanas pabeigšanas. Vienas jaunizveidotas darbvietas radīšanai infrastruktūrā var ieguldīt ne vairāk kā 41 000 eiro ERAF finansējuma.

Papildu informācija - Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē