Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2016-04-25
AICINA PIEDALĪTIES NACIONĀLA LĪMEŅA KONFERENCĒ PAR KVALIFICĒTA DARBASPĒKA NOZĪMI ENERGOEFEKTĪVĀ BŪVNIECĪBĀ 


Jau kopš 2014. gada Latvijā tiek ieviests projekts “BUILD UP Skills FORCE”, kurš ir aktualizējis kvalificēta darbaspēka nozīmi energoefektīvā būvniecībā, izstrādājot un ieviešot profesionālās pilnveides programmas energoefektīvai būvniecībai un ēku atjaunošanai. Projektam tuvojoties noslēgumam, aicinām piedalīties nacionāla līmeņa konferencē par kvalificēta darbaspēka nozīmi energoefektīvā būvniecībā 27. aprīlī plkst. 10:30 Rīgā, Rātsnamā, kurā būs iespēja iepazīties ar energoefektīvas būvniecības un profesionālās izglītības nozaru aktualitātēm Latvijā.
 
Kā uzsver Ekonomikas ministrijas Atjaunojamo energoresursu un energoefektivitātes departamenta direktore Aija Timofejeva “Laiks iet un arī būvniecība, kā nozare attīstās, nāk jaunas prasības būvēm, kā šobrīd - ēku energoefektivitātei. Arvien ienāk jaunas inovatīvas tehnoloģijas, kas prasa izglītotu un profesionālu darbu veicēju.  Tādēļ mūsu ekonomikā ir svarīgs ikviens izglītots speciālists. Ir apsveicami, ka projekta “BUILD UP Skills FORCE” ietvaros uzmanība ir pievērsta būvniecības sektora nodarbināto kvalifikācijas pilnveidošanai. Strādnieku profesionalitātes celšana ēku energoefektivitātes jomā paaugstinās būvniecības kvalitāti kopumā un tuvinās Latviju tās izvirzītajiem energoefektivitātes mērķiem, vienlaikus nodrošinot būvniecībā strādājošos ar to kvalifikācijai atbilstošu darbu”.
 
Konferencē Izglītības un zinātnes ministrijas(IZM) valsts sekretāre Līga Lejiņa stāstīs par profesionālās izglītības pilnveidi Latvijā, Ekonomikas ministrijas(EM) pārstāvji iepazīstinās ar paredzēto ES fondu atbalstu energoefektivitātei un enerģētikai, Latvijas Būvinženieru savienības(LBS) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume runās par kvalificētu strādnieku nepieciešamību nozarē, un Latvijas Būvnieku asociācijas(LBA) prezidents Normunds Grīnbergs iepazīstinās ar būvniecībā strādājošo kvalifikācijas apliecinājumu – ID karti. Konferences noslēgumā IZM, EM, LBS, LBA vadība kopā ar Labklājības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijasun Latvijas Celtnieku arodbiedrībasvadību parakstīs Deklarāciju par profesionālās pilnveides izglītības programmu energoefektīvai būvniecībai un ēku atjaunošanai ieviešanu.
Ar pilnu konferences programmu variet iepazīties šeit.
Lūdzam reģistrēties dalībai konferencē elektroniski līdz 25.04.2016. šajā saitē.
Laikā no 2014. līdz 2016. gada aprīlim tiek ieviests projekts „Profesionālās pilnveides izglītības programmu izstrāde energoefektīvu ēku būvniecības prasmju pilnveidei Latvijā” (BUILD UP Skills FORCE). Projekts tiek īstenots Eiropas Savienības „Saprātīga enerģija Eiropai” programmas ietvaros. Projekta mērķis ir paaugstināt būvniecībā strādājošo prasmes un zināšanas par gandrīz nulles enerģijas ēku būvniecību un esošo ēku renovāciju. Projekta partneri: Rīgas plānošanas reģions, Kurzemes plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions, Zemgales plānošanas reģions, Latvijas Būvinženieru savienība, Izglītības kvalitātes valsts dienests, Latvijas Vides investīciju fonds.

Vairāk par projektu: http://www.rpr.gov.lv/bus-force/

Papildu informācija: Agris Kamenders, projekta vadītājs, Rīgas plānošanas reģions, e-pasts: agris.kamenders@rtu.lv, tālr. 29145442.
Par šīs publikācijas saturu pilnu atbildību uzņemas projekta „BUILD UP Skills FORCE” īstenotāji. Tas nekādā veidā neatspoguļo Eiropas Savienības viedokli. Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūra (EASME), kā arī Eiropas Komisija nav atbildīga par šīs informācijas atspoguļošanu.