Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2016-01-25
MINISTRIJU VĒRTĒŠANAI NODOTS NORMATĪVAIS REGULĒJUMS UN FINANSĒŠANAS MODEĻI ENERGOEFEKTĪVAS BŪVNIECĪBAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMĀM
 
Projektā BUILD UP Skills FORCE (BUS FORCE) ir noslēgusies profesionālās pilnveides programmu izstrāde, lai paaugstinātu būvdarbu veicēju zināšanas un prasmes energoefektīvā ēku būvniecībā un atjaunošanā. Projekta partneri ir izstrādājuši Politikas plānošanas un normatīvā regulējuma dokumentu, kā arī Finansēšanas modeļu dokumentu būvniecības izglītības programmu ilgtspējas nodrošināšanai un regulāri tiekas ar ministriju un atbildīgo iestāžu pārstāvjiem, lai gūtu atbalstu programmām un aktualizētu kvalificēta darbaspēka nozīmību būvniecības nozarē. Tāpat arī drīzumā tiks pabeigta Deklarācija par profesionālās pilnveides izglītības programmu energoefektīvai būvniecībai un ēku atjaunošanai ieviešanu, kuru parakstīs institūcijas, kas atbalsta BUS FORCE projektu.

Tiekoties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Labklājības ministriju, tika prezentēti uz šo brīdi izstrādātie 3 iespējamie finansēšanas modeļi programmu ilgtspējas nodrošināšanai. Šie modeļi piedāvā 3 iespējas, kā pēc projekta noslēguma varētu finansēt apmācības. Pirmais modelis paredz darba devēja ieguldījumu savu darbinieku apmācībā, otrais modelis paredz finansējuma piešķiršanu no valsts budžeta un trešais modelis, kurš ir guvis vislielāko atbalstu un atzīstams kā visreālākais, ir ārējo fondu līdzekļu, piemēram, Eiropas Savienības fondu, piesaistīšana programmu realizēšanā. Februāra sākumā starpministriju saskaņošanai tiks nodots gan dokuments par Politikas plānošanu un normatīvo regulējumu, gan par Finansēšanas modeļiem.

Paralēli šīm tikšanām ar atbildīgajām institūcijām, notiek aktīvs darbs pie Deklarācijas par profesionālās pilnveides izglītības programmu energoefektīvai būvniecībai un ēku atjaunošanai ieviešanu. Turpinās sarunas par Deklarācijas saturu, lai jau drīzumā to nodotu saskaņošanai un parakstīšanai Izglītības un zinātnes ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Labklājības ministrijai, Latvijas Būvnieku asociācijai un Latvijas Būvinženieru savienībai.

Februāra sākumā ir plānota atkārtota tikšanās ar Ekonomikas ministriju un pirmā tikšanās ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA), lai pārrunātu iespējas BUS FORCE ietvaros izstrādātajām apmācībām saņemt atbalstu no LIAA programmām.

Laikā no 2014. līdz 2016. gadam tiek ieviests projekts „Profesionālās pilnveides izglītības programmu izstrāde energoefektīvu ēku būvniecības prasmju pilnveidei Latvijā” (BUILD UP Skills FORCE). Projekts tiek īstenots Eiropas Savienības „Saprātīga enerģija Eiropai” programmas ietvaros. Projekta mērķis ir paaugstināt būvniecībā strādājošo prasmes un zināšanas par gandrīz nulles enerģijas ēku būvniecību un esošo ēku renovāciju. Projekta partneri: Rīgas plānošanas reģions, Kurzemes plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions, Zemgales plānošanas reģions, Latvijas Būvinženieru savienība, Izglītības kvalitātes valsts dienests, Latvijas Vides investīciju fonds.
 

Vairāk par projektu ŠEIT>>


Papildu informācija:
Agris Kamenders,
projekta vadītājs,
Rīgas plānošanas reģions,
e-pasts: agris.kamenders@rtu.lv
tālr. 29145442.