Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2015-10-28
KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONS DODAS KONTAKTU DIBINĀŠANAS KOMANDĒJUMĀ UZ STOKHOLMU

Šī gada 19.-21.oktobrī Kurzemes plānošanas reģiona (KPR) administrācijas pārstāvji – vadītāja Evita Dreijere, projektu nodaļas vadītāja Aiga Petkēvica un plānotāja Liene Stikāne – apmeklēja Stokholmu, lai iepazītos ar vairāku organizāciju pārstāvjiem un apspriestu nākotnes sadarbības iespējas.

KPR pārstāvji apmeklēja Sodertornas augstskolu (Södertörn Högskola), kur tikās ar projekta BONUS BALTSPACE pētniekiem. Projekta ietvaros tiek izstrādātas jaunas metodes un rīki jūras telpiskajā plānošanā un tika pārrunātas iespējas izmēģināt šīs metodes Kurzemē, kā arī nākotnē veidot kopīgus projektus. Sodertornas augstskolā KPR tikās arī ar pārstāvjiem no Valsts administrācijas akadēmijas (Förvaltningsakademin), lai iepazītos ar akadēmijas darbu un iepazīstinātu ar KPR funkcijām.

Vērtīga bija KPR tikšanās ar Zviedrijas institūtu (Svenska institutet). Institūts veicina Zviedrijas atpazīstamību pasaulē, kā arī veicina sadarbību Baltijas jūras reģionā. Zviedrijas institūts ir organizācija, kura var sniegt būtisku palīdzību partnerību veidošanā ar zviedru partneriem, kā arī piedāvā finansēt projektu izstrādes posmus projektos, kur Zviedrijas puse ir vadošais partneris.

 
Stokholmas reģiona darbinieki iepazīstina KPR pārstāvjus ar Stokholmas reģionu un tā funkcijām
(Foto: L. Stikāne)

Interesanta bija arī tikšanās ar Stokholmas reģiona (Stockholm läns landstig) plānotājiem un projektu koordinatoriem. Līdzīgi kā Latvijā, arī Stokholmas reģions ir atbildīgs par satiksmes plānošanu, reģionālās attīstības jautājumiem un kultūras plānošanu. Stokholmas reģions nodrošina arī veselības aprūpi. Abi reģioni iepazīstināja ar organizāciju struktūru un savām funkcijām (att.), kā arī apsprieda virzienus, kuros varētu sadarboties.

Kurzemes nākotne un tālāka attīstība nav iedomāja bez sadarbības starptautiskā mērogā. Tiekoties klātienē, ir vienkāršāk atrast kopīgu valodu un uzrunāt iespējamos partnerus. Kurzemes pārstāvji atgriezās mājās ar labi padarīta darba sajūtu un atziņu, ka neskatoties uz attālumu un ievērojamām atšķirībām abās valstīs, sarunu laikā atklājās neviens vien kopīgs izaicinājums, kuriem, tikai kopīgi rīkojoties, iespējams rast risinājumus.
 
Vizīte Stokholmā tika sponsorēta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmā „Valsts administrācija” projekta “Pieredzes apmaiņas vizītes Somijā un Zviedrijā kopēju reģionālu projektu sagatavošanai 2014-2020 plānošanas perioda ietvaros” ietvaros.