Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2015-06-10

NORITĒJUSI KĀRTĒJĀ KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA ATTĪSTĪBAS PADOMES SĒDE  
 
2015.gada 09.jūnijā Kuldīgā aizvadīta kārtējā Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes sēde.

Pirmā darba kārtības jautājuma ietvaros tika apstiprināts Kurzemes plānošanas reģiona Publiskais gada pārskats.

Sēdes turpinājumā par Latvijas simtgades pasākumiem informēja LR Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja J.Borīte, uzsverot, ka svinību mērķis ir Latvijas sabiedrības valstsgribas un piederības sajūtas stiprināšana, pašorganizējošu procesu un sadarbības veicināšana. Prezentējot simtgades organizatorisko struktūru un pasākuma radošo koncepciju, J.Borīte aicināja klātesošos apzināties un izpētīt savas pašvaldības vēsturi, vietas, cilvēkus, sasniegumus un sadarbojoties ar dažādām iestādēm un organizācijām, iesaistīties, iniciēt un atbalstīt Latvijas simtgades pasākumus.

Noslēdzot sēdes informatīvo daļu, biedrības "Īrijas - Latvijas tirdzniecības kamera" ģenerāldirektore Ilze Krēsliņa sniedza plašāku informāciju par pasākumiem, kas 2015.gada rudenī norisināsies "Kurzemnieku dienas Īrijā 2015" ietvaros.  I.Krēsliņa aicināja pašvaldības pieteikt dalību pasākumā, tādējādi gūstot iespēju piedalīties Latvijas novadu dienās ar pašvaldību, kultūras kopu, uzņēmēju, amatnieku un sportistu piedalīšanos, kas nodrošinās informācijas apriti starp diasporu, pašvaldībām un uzņēmējiem Latvijā, kā arī iepazīstinot īrus ar latviešu kultūras mantojumu, tūrismu un biznesu, veicinās sapratni starp sadarbības iespējām.

Turpinot sēdi un ņemot vērā pirms sēdes notikušo tikšanos ar VSIA „Autotransporta direkcija” pārstāvjiem, padomes locekļi pieņēma lēmumu, lai veicinātu autoostu nozares politikas sakārtošanu, rosināt LR Satiksmes ministriju autoostu uzraudzības funkciju nodot VSIA „Autotransporta direkcija” pārziņā.

Sēdes izskaņā Attīstības padomes priekšsēdētāja I.Bērziņa informēja par dalību Latvijas plānošanas reģionu vadības sēdē, kuras laikā tika skatīts jautājums par likumprojektu „Grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likumā” un iesniegto priekšlikumu par valsts pārvaldes reģioniem. Būtiskākā savstarpējā vienošanas, kas panākta sēdes laikā, ir stiprināt esošo plānošanas reģionus, deleģējot tiem papildus funkcijas ar atbilstošu finansējumu, kā arī neatbalstīt deviņu valsts pārvaldes reģionu izveidi. Plānošanas reģioni vienojās lūgt Latvijas Pašvaldību savienības viedokli un atbalstu esošo plānošanas reģionu saglabāšanā, kā arī neatbalstīt jaunu valsts pārvaldes reģionu izveidi.

Nākamā Attīstības padomes sēde paredzēta 2015.gada 15.jūlijā.

Plašāku informāciju par AP sēdi  un tās darba kārtību skatīt www.kurzemesregions.lv sadaļā „KPR Attīstības padome”, „AP dokumentu vietne.
 
Papildus informācijai
Kurzemes plānošanas reģiona administrācija
Tālr. 67331492
e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.
lv
www.kurzemesregions.lv