Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2015-04-30
VAI LAIVOTĀJAM VIENMĒR IR TAISNĪBA?

 

Uz šādu jautājumu atbildi meklēja ducis Kurzemes ūdenstūrisma uzņēmēju, kuri 2015.gada 14.aprīlī piedalījās praktiskāseminārā - komunikācijas un sadarbības treniņā Kuldīgā. Gan kopīgu diskusiju rezultātā, gan ekspertu padomu mudināti, secinātu, kāds tad tieši ir tas īstenais komunikācijas un sadarbības ceļš ejams, lai uzņēmēja sniegtie pakalpojumi būtu ar augstu kvalitāti un viņa klients vienmēr vēlētos atgriezties un laivot atkal un atkal.

Semināra aktuālie jautājumi, jeb saturs tika veidots, balstoties uz iepriekšējā vasarā „Riverways” ietvaros veikto pētījumu par ūdenstūrisma pakalpojumu kvalitāti kvalitātes zīmola „Q-Latvia” ietvaros. Pētījuma laikā, izmantojot „slepenā viesa” metodi, tika apmeklēti Kurzemes, Vidzemes un Rīgas reģiona ūdenstūrisma uzņēmumi, un vērtēta viņu saziņa ar klientu, viņu piedāvājums, kā arī citi pakalpojuma sniegšanas kritēriji. Apmācību laikā īpaša nozīme tika pievērsta tiem saskarsmes un sadarbības aspektiem, kuri pētījumā saņēma viszemāko novērtējumu. Tika runāts gan par netiešo komunikāciju – saziņu pa telefonu un elektroniski, gan arī par tiešo komunikāciju un saskarsmes valodu un kultūru. Aktīvi piedaloties treniņā, uzņēmēji izspēlēja dažādas situācijas no savas darba ikdienas, kas ļāva viņiem iejusties klienta lomā jeb „iekāpt laivotāja kurpēs” un paskatīties uz savu pakalpojumu no malas. Uzņēmēji plašās diskusijās apmainījās ar pieredzi un kopīgi meklēja labākos veidus, kā sadarboties ar visdažādākajiem klientiem atšķirīgās situācijās, lai vienlaikus gan apmierinātu laivotāju vēlmes, gan iegūtu sev pastāvīgu klientu.
 
Semināru vadīja Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta speciālisti. Kuldīgā to apmeklēja Kurzemes reģiona ūdenstūrisma uzņēmēji, kā Sofijas laivas, Jūras laivas, Daba Laba, Upmaļsilēni, Abavas laivas, Mučas, kā arī Kurzemes tūrisma informācijas centru pārstāvji. Jāatzīmē, ka „slepenā viesa” apmeklējums pie uzņēmējiem tika vērtēts un trīs Kurzemes uzņēmēji ieguva augstu vērtējumu un saņēma „Q-Latvija” kvalitātes zīmi. Suminām ģimenes uzņēmumu grupu „Jūras laivas”, Sofijas laivas un Daba Laba.
 
Tomēr ar semināru organizēšanu vien aktivitātes nebeidzas, jo  materiāli un semināru ierakstu video būs pieejami projekta partneru mājas lapā, kā arī tiks izdots ceļvedis ar praktiskiem padomiem par veiksmīga un kvalitatīva ūdenstūrisma izveidi. Tāpat uzņēmējiem vēl ir iespēja pieteikties un saņemt individuālas ekspertu konsultācijas, lai paaugstinātu zināšanas veiksmīgas uzņēmējdarbības attīstībai, kā arī risinātu tieši individuālos problēmjautājumus.

Lai pieteiktu savu uzņēmumu eksperta apmeklējumam, iespējams aizpildīt anketu>>, nosūtot to uz ei@lza.lv.
 
Jau iepriekš informēts, ka visas aktivitātes tiek ieviestas Igaunijas-Latvijas pārrobežu programmas atbalstītā projekta „Ūdenstūrisma kā dabas un aktīva tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā” jeb Riverways ietvaros. Projekta mērķis ir uzlabot apstākļus ilgtspējīga ūdenstūrisma attīstībai un paaugstināt ūdenstūrisma konkurētspēju Latvijā un Igaunijā.
 
Semināra prezentācija apskatāma ŠEIT>>
 
Facebook ŠEIT>>
 



Informācijai:
Zanda Rūtenberga, projekta tūrisma koordinatore Kurzemes reģionā
+371 67331492
zanda.rutenberga@kurzemesregions.lv