Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2014-12-02

ESEJU KONKURSA „KĀ ES REDZU SAVU NĀKOTNES KURZEMI" REZULTĀTI
 
7.-12.klašu skolēnu eseju konkurss „Kā es redzu savu nākotnes Kurzemi” un radošo darbu konkurss „Mana Kurzeme” tika rīkoti Kurzemes plānošanas reģiona ilgtermiņa attīstības plānošanas procesa „Kurzeme 2030” ietvaros unnorisinājās: I kārta – no 2014.gada 22.aprīļa līdz 19.maijam, II kārta - no 2014.gada 7.oktobra līdz 7.novembrim. Radošo darbu konkursā „Mana Kurzeme” nav iesniegts neviens darbs, taču eseju konkursā jauniešu atsaucība ir negaidīti liela.

Pavisam konkursam ir iesniegtas 42 esejas, kuras pārsteidz ar oriģinalitāti un radošumu un liecina par jauniešu vēlmi redzēt Kurzemi tīru, zaļu, sakoptu un drošu. Ar lepnumu ir uzsvērta Kurzemes neskartā daba un bagātais kultūras mantojums. Daudzi jaunieši saredz savas mājas un turpmāko dzīvi saistībā ar Kurzemi, un vēlas, lai Kurzeme būtu sasniedzamāka, ģimenēm un darbam draudzīga vieta, kurā dzīvot, augt un attīstīties. Par piekrastes attīstības galvenajiem virzieniem jaunieši nosauc kūrortu attīstību, tūrismu un zvejniecību. Jaunieši vēlas ražot ekoloģisku pārtiku, kas gatavota no vietējiem produktiem, kā arī vēlas veidot savu karjeru, lai uzlabotu dzīvi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, vientuļajiem pensionāriem, maznodrošinātajiem, bezpajumtniekiem un atkarībās nonākušajiem.

Kurzemes plānošanas reģions izsaka pateicību visiem konkursa dalībniekiem un īpaši - Druvas vidusskolai, Rucavas novada Sikšņu pamatskolai, Liepājas internātpamatskolai un Pāvilostas vidusskolai par atsaucību un ieguldīto darbu jauniešu iesaistīšanā konkursā!

Saskaņā ar vērtēšanas komisijas vērtējumu konkursa rezultāti ir šādi:

1.vieta – Intars Bušinskis (Druvas vidusskola) /naudas balva 60 EUR
 
„Savu nākotnes Kurzemi es redzu ļoti attīstītu, tajā būs jauni apņēmīgi cilvēki, kuri gribēs attīstīt un izveidot jaunas darbavietas. Kurzeme ir un būs bagāta ar saviem mežiem un plašajām pļavām, kā vesela bagātība ir garais jūras krasts. Jau šobrīd mēs, kurzemnieki, pierādām to, ka varam daudz izdarīt un panākt savas ieceres. Ir ļoti labi, ka kurzemnieki domā par savu un citu nākotni, jo tikai VISI un KOPĀ varam izdarīt ko labu.”

2.vieta – Ēriks Glužģis (Rucavas novada Sikšņu pamatskola) /naudas balva 30 EUR
 
„Nākotnes Kurzemē cilvēku domāšana vairs nav tāda kā agrāk. Cilvēki var vairāk atļauties – viņi daudz strādā, labi pelna, vairāk ceļo un priecājas par dzīvi. Ir sajūta – „es saņemu tik, cik strādāju”. 
 
3.vieta – Megija Zunde (Druvas vidusskola) /naudas balva 20 EUR
 
„Kādu es redzu Kurzemi nākotnē? Es to redzu modernu. Ar lidojošām siltumnīcām, kurās aug visdažādāko krāsu tomāti. Uz māju jumtiem aug puķes. Un mašīnas benzīna vietā izmanto pienu. Šādu Kurzemi šobrīd ir grūti iztēloties, bet mūsdienās tehnoloģijas attīstās tik strauji, ka viss ir iespējams.”
 
Kurzemes plānošanas reģions apsveic konkursa uzvarētājus (1.-3.vieta), kā arī 4.vietas ieguvēju Rūdolfu Priedoliņu no Pāvilostas vidusskolas un 5.vietas ieguvējus ar vienādu punktu skaitu: Anniju Ansoni (Pāvilostas vidusskola), Marisu Jāni Tiļugu (Sikšņu pamatskola), Evitu Maslabojevu (Pelču speciālā internātpamatskola - attīstības centrs), Līgu Koni (Liepājas valsts 1.ģimnāzija), Patrīciju Anci Ošenieci (Sikšņu pamatskola), Tomu Opeltu (Druvas vidusskola), Anniju Līvu Staškovsku (Druvas vidusskola) un Loti Šilki (Druvas vidusskola).

Balvu pasniegšana notiks 17.decembrī plkst. 18:00 Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā, kur notiks Multimediju dizaina un Reklāmas dizaina izglītības programmu interaktīvās izstādes "Cilpa" atklāšana, Apģērbu dizaina izglītības programmas un Vizuālā tēla stilistu izglītības programmas modes skate un dažādu mūziķu uzstāšanās.
 
Ar izstrādāto Kurzemes plānošanas reģiona Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2015.-2030.gadam projektu un Attīstības programmas 2015.-2020.gadam projektu būs iespējams iepazīties to publiskās apspriešanas laikā reģiona mājaslapā www.kurzemesregions.lv sadaļā „Sabiedrības līdzdalība”. Par publiskās apspriešanas laiku un pasākumiem aicinām sekot līdzi aktualitātēm www.kurzemesregions.lv