Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2014-11-09
FINANŠU MINISTRIJA AICINA UZ INFORMATĪVAJIEM SEMINĀRIEM "ES FONDI - AUGAM KOPĀ"
 
Lai ikviens Latvijas iedzīvotājs iegūtu praktiski noderīgu aktuālāko informāciju par jaunajā finansēšanas periodā pieejamajiem Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas politikas līdzekļiem un to efektīvas izmantošanas iespējam uzņēmējdarbības un arī pašvaldību attīstīšanā, Latvijas Republikas Finanšu ministrija Rīgā un reģionos aicina šomēnes apmeklēt informatīvus seminārus „ES fondi – augam kopā!”.

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards atzīmē: „Latvija jaunajā plānošanas periodā līdz 2020. gadam saņems finansējumu 4,4 miljardu eiro apmērā, kas četras reizes pārsniedz valsts iemaksas Eiropas Savienības budžetā. Tā ir mūsu iespēja, un tas ir tikai mūsu pašu spēkos šo naudu investēt Latvijas attīstībā, radot jaunas darba vietas, attīstot infrastruktūru, atbalstot vietējo uzņēmējdarbību, sekmējot izglītības kvalitāti un arvien uzlabojot citas jomas. Šajā attīstības procesā piedalīties aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, lai 2014. – 2020. gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros mēs spētu 7 gadu laikā sasniegt vidējo Eiropas Savienības dzīves līmeni un ieraudzīt Latviju tādu, kādā mēs paši vēlamies dzīvot.”

„ES fondi – augam kopā!” semināru programma veidota tā, lai koncentrēti sniegtu visaptverošu priekšstatu par sasniegtajiem rezultātiem 2007.-2013.gada plānošanas periodā un jaunajām ES finansējuma piesaistīšanas iespējām. Semināru cikls aizsāksies 10. novembrī Smiltenē un turpināsies 14.novembrī Jelgavā, 19.novembrī Daugavpilī un 24.novembrī Ventspilī, bet noslēgsies 26. novembrī Rīgā.

Semināri apmeklētājiem sniegs iespēju ne vien noklausīties ekspertu stāstījumus, bet arī tieši ekspertiem uzdot sev interesējošos jautājumus un saņemt uz tiem atbildes. Detalizēta informācija tiks sniegta divās secīgās sesijās, no kurām pirmajā būs iespēja saņemt atbildes uz praktiskajiem jautājumiem par privātā sektora iespējām gūt ES atbalstu, savukārt otrā sesija tiks veltīta publiskajam sektoram aktuāliem jautājumiem.

Semināru vadīs pieredzes bagātais televīzijas un radio žurnālists Ansis Bogustovs, savukārt praktisku informāciju par investīciju iespējām sniegs ES fondu ieviešanas administrēšanā iesaistīto iestāžu un institūciju eksperti.

Semināru cikls visā Latvijā tiek organizēts Finanšu ministrijas komunikācijas kampaņas ietvaros, kuras laikā iedzīvotāji tiks informēti par ES Kohēzijas politikas fondu līdzšinējo ieguldījumu Latvijā un jaunā plānošanas perioda (2014.–2020.) sākšanos.

Papildus informatīvajiem semināriem komunikācijas kampaņas laikā tiks veidots video rullītis, kurā tiks attēlots padarītais un plānotais ES fondu veiksmīgā ieguldīšanā Latvijā. Tikmēr gaismas festivāla „Staro Rīga!” laikā uz Finanšu ministrijas ēkas, kas atrodas Vecrīgā, Smilšu ielā 1, interaktīvā objektā tiks apspēlētas pozitīvās pārvērtības, ko Latvijai nes ES fondu apgūšana. Turklāt brīdī, kad Darbības programmu “Izaugsme un nodarbinātība” apstiprinās Eiropas Komisijā, tiks rīkota īpaša preses konference.

Ielūgumu uz semināriem skatīt ŠEIT>>

Semināru darba kārtību skatīt ŠEIT>> 
 
Informācijas sagatavotājs:
Ieva Raboviča
Komunikācijas departamenta vecākā eksperte
Tālr.: 67083938,
e-pasts: Ieva.Rabovica@fm.gov.lv