Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2014-11-07

KPR ATTĪSTĪBAS PADOMES SĒDĒ DISKUTĒ AR LR VALSTS KONTROLI PAR REVĪZIJU REZULTĀTIEM
 
2014.gada 05.novembrī Kuldīgā tika sasaukta Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes kārtējā sēde, kuras laikā pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja tikties ar LR Valsts Kontroles pārstāvjiem un rast atbildes uz interesējošiem jautājumiem.
 
Sēdē tika apstiprināti grozījumi KPR Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2015.-2030.gadam un Attīstības programmas 2015.-2020.gadam izstrādes laika grafikā, kā arī nolēma pārskatīt un aktualizēt pašvaldību prioritāšu sarakstu Valsts autoceļu sakārtošanas programmai 2014. -2020.gadam pirms iesniegšanas VAS „Latvijas Valsts ceļi”.
 
Tika apstiprināti grozījumi Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta komisijas nolikumā. Turpmāk šī komisija būs atbildīga arī par autoceļu pārzināšanu Kurzemes reģionā. K.Godiņš informēja par uzsāktajām administrācija aktivitātēm sadarbībā ar LR Vides aizsardzības un reģionālo ministriju par cilvēku drošības un glābšanas plāna izstrādi, uzsverot mērķi, ne tikai sagatavot plānu, bet gatavos projektus un meklēt iespējas plāna īstenošanai dzīvē.
 
Sēdes turpinājumā klātesošajiem tika sniegta informācija par Kurzemes plānošanas reģiona ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas izstrādes procesu un rezultātiem, kā arī tika panākta vienošanās janvāra mēnesī organizēt atsevišķu diskusiju ar pašvaldību vadītājiem par dokumentā ietvertajiem mērķiem un rīcības virzieniem.
 
LR Valsts Kontroles pārstāvji, pirms ieteikumu un atbilžu sniegšanas pašvaldībām, īsumā informēja par tās darbības mērķiem un būtiskākajiem novērojumiem veiktajās revīzijās.
 
Diskutējot un atbildot uz jautājumiem, kas skar pašvaldību ikdienas darbu, Valsts Kontroles pārstāvji vairakkārt uzsvēra - pašvaldību vadītājiem ir jābūt ieinteresētiem, lai tās mērķi tiktu sasniegti izmantojot pēc iespējas mazākus finanšu līdzekļus. Tika akcentēts, ka pašvaldības vadītāju pienākumos ietilps tādas kontroles sistēmas izveidošana, kas ļauj būt pārliecinātiem par pašvaldības budžeta līdzekļu lietderīgu un likumīgu izlietojumu, ko apliecina atbilstoši atskaites dokumenti. Attiecīgo dokumentu trūkums un pārkāpumi grāmatvedības uzskaites dokumentos apliecina šādas kontroles trūkumu.
 
Atbildot uz pašvaldību vadītāju aicinājumu par iespēju konsultēties pirms situācijām, kas var raisīt neskaidrības vai riskus, Valsts Kontrole uzsvēra, ka nav pārvaldes institūcija un tai nav likumdevēja noteiktas tiesības dot rīkojumus, iejaukties pārvaldīšanas procesā un izvērtēt vai konsultēt darījuma tiesiskumu pirms fakta. Valsts kontrole aicina pašvaldības sekot līdzi publiski pieejamajiem revīzijas ziņojumiem, lai iepazītos ar citu institūciju revīzijās konstatētajiem pārkāpumiem un veikt pasākumus, lai tos nepieļautu savā darbībā.
 
Sēdes noslēgumā KPR Attīstības padomes priekšsēdētāja I.Bērziņa izteica pateicību Valsts Kontroles pārstāvjiem par atsaucību iniciētajai diskusijai un pašvaldību vārdā aicināja uz tikšanos tuvākā nākotnē, lai turpinātu veiksmīgu sadarbību kopīgu mērķu sasniegšanai.
 
Nākamā Attīstības padomes sēde paredzēta 2014.gada 10.decembrī.

Papildus informācijai: 
Kurzemes plānošanas reģiona administrācija
Tālr. 67331492, fakss 67331285
e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.lv
www.kurzemesregions.lv