Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2014-08-29
 
KPR  ATTĪSTĪBAS PADOMES SĒDĒ DISKUTĒ PAR AKTUALITĀTĒM AUTOCEĻU UN PASAŽIERU PĀRVADĀJUMU JOMĀS
 
2014.gada 27.augustā Kuldīgā notika Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēde, kuras laikā tika rīkota diskusija ar Satiksmes ministru Anriju Matīsu, VA/S „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētāju Jāni Langi VSIA „Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu un autoceļu uzturētāju pārstāvjiem.
 
Pirms diskusijas, sēdē tika apstiprināti grozījumi Kurzemes plānošanas reģiona budžetā un KPR ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas izstrādes darba uzdevumos, kā arī uzklausītas aktualitātes sabiedriskā transporta jomā un pieņemta zināšanai biedrības „Kurzemes NVO atbalsta centrs” direktores I.Siliņas sniegtā informācija par gaidāmo konferenci „Kurzemes pašvaldību un NVO sadarbība”.
 
Ministrs A.Matīss sākumā informēja klātesošos par paveikto autoceļu sakārtošanas un atjaunošanas jomā, kas pašvaldību vadītājiem ir īpaši būtiski un aktuāli. Kā vienu aktualitātēm, ministrs minēja Autoceļu padomes atjaunošanu, kurā tiks iekļauti arī plānošanas reģionu pārstāvji. Šīs padomes galvenais uzdevums ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu autoceļu jomā, un, ņemot vērā pašvaldību un plānošanas reģionu priekšlikumus, nodrošināt kvalitatīvu un laikus atjaunotu autoceļu tīklu valstī.
 
Pirms diskutēt par konkrētiem jautājumiem, ministrs aicināja VA/S „Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētāju Jānis Langi iepazīstināt ar valsts autoceļu stāvokli un to sakārtošanas plānu 2014.-2020.gadam un VSIA „Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu sniegt informāciju par aktualitātēm pasažieru pārvadājumu jomā.
 
Turpinājumā notika diskusija par pašvaldībām aktuālajiem jautājumiem, kas skar ne tikai autoceļu slikto stāvokli un to ceļu posmu pieminēšanu, kuru kritiskais stāvoklis prasa tūlītēju reakciju, bet arī par neskaidrību, kas valda ceļu uzturēšanas pakalpojumu sfērā. Padome vienojās atkārtoti pārskatīt un sniegt informāciju par prioritārajiem ceļu posmiem, kuros ir nepieciešami tūlītēji ieguldījumi.
 
Atbildot uz jautājumiem un uzklausot pašvaldību problēmas un vajadzības, kā arī saņemot kritiku par esošo situāciju autoceļu sakārtošanas jomā, ministrs aicināja uz dialogu, kura laikā tiktu apzinātās problēmsituācijas un prioritārie ceļu posmi, kuri, ņemot vērā pieejamo finansējumu, tiktu risināti, līdz ar to sasniedzot galveno sadarbības mērķi, t.i., maksimāli sakārtoti autoceļi, jo, kā zināms, autoceļi ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem reģionu attīstībai.
 
Diskusijas izskaņā ministrs atkārtoti pauda gatavību vairāk procesā iesaistīt pašvaldības, lai kopīgi sadarbojoties, autoceļi tiktu sakārtoti tieši tajās vietās, kur tas visvairāk ir nepieciešams, kā arī izteica gandarījumu par jaunizveidotās Sabiedriskā  transporta padomes darbu.
 
Noslēdzot sēdi, Attīstības padomes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un Administrācijas vadītājs Kristiāns Godiņš pateicās klātesošajiem par dalību sēdē un aicināja arī turpmāk veidot ciešāku savstarpējo komunikāciju.
 
Nākamā Attīstības padomes sēde paredzēta 2014.gada 24.septembrī.
 
Papildus informācijai: 
Kurzemes plānošanas reģiona administrācija
Tālr. 67331492, fakss 67331285
e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.lv
www.kurzemesregions.lv