Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2014-05-19
LATVIJAS PILSONISKĀ ALIANSE AICINA UZ TREŠO REĢIONĀLO KONFERENCI KURZEMĒ
 

Š. g. 21. maijā no plkst. 10.30 līdz 16.00 Saldus bērnu un jaunatnes centrā, Saldū, Lielā ielā 3b, notiks jau trešā biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” rīkotā reģionālā konference „2014: atskaites punkts NVO attīstībā”  Kurzemes NVO.

Konferencē aicināti piedalīties ikviena Kurzemes reģiona biedrība, nodibinājums, pašvaldību iestāžu vadītāji, NVO koordinatori, kā arī uzņēmēji, kuri atbalsta pilsoniskās sabiedrības aktivitātes. Pasākuma laikā konferenču dalībnieki tiks iepazīstināti:
 
  • ar  aktualitātēm un jaunākajiem datiem par notikušajām izmaiņām Kurzemes NVO sektorā. Kurzemes reģionā ir 13% jeb 2258 organizāciju no NVO kopskaita Latvijā. Kurzemes reģionā 39% jeb 885 biedrības un nodibinājumi no kopējā NVO skaita reģionā ir reģistrētas Liepājā. Savukārt, Pāvilostā ir vislielākais NVO blīvums Latvijā - uz 1000 iedzīvotājiem ir nodibinātas 13 biedrības un nodibinājumi.
     
  • ar sabiedrības līdzdalības aktivitātes mērījumiem pašvaldības ietvaros. Sabiedriski aktīvi ir gan tie cilvēki, kas organizē pasākumus, gan tie, kas piedalās www.manabalss.lv balsojumos, gan tie, kas brīvprātīgi ziedo savu laiku un zināšanas, lai palīdzētu citiem. Konferencē tiks sniegts ieskats par to, kā noteikt, kura aktivitāte ir pilsoniski nozīmīgākā demokrātiskā iekārtā.
     
  • ar instrumentiem Kurzemes biedrību un nodibinājumu stiprināšanai.Diskusijā ar NVO, Saeimas deputātiem un domes darbiniekiem par atbalsta instrumentiem NVO sektoram sniegs ieskatu pamatojumam par Latvijas nevalstisko organizāciju atbalsta fonda izveidi.
 
Konferencē piedalīsies:

Inta Šimanska - biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse ; Evija Caune - biedrība Latvijas Pilsoniskā alianse
Rihards Kols - Kultūras ministrija
; Inese Siliņa - Kurzemes NVO atbalsta centrs; Brigita Dreiže - Liepājas pilsētas dome; Bonija Lasmane - Mamma mammai fonds; Rudīte Muraševa - Saldus novada Bērnu un jaunatnes centrs; Daiga Skvorcova - Mērsraga Invalīdu atbalsta centrs
; Vilis Brūveris - biedrība Next.

Konferences programmu skatīt ŠEIT>>
 
Konference ir projekta „Ilgtspējīgas pilsoniskās sabiedrības attīstības atbalsta un monitoringa sistēmas pilnveidošana Latvijā” aktivitāte, ko īsteno Latvijas Pilsoniskā alianse. Projekts tiek īstenots sadarbībā EEZ un Sabiedrības integrācijas fondu. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.
 
Par projektu „Ilgtspējīgas pilsoniskās sabiedrības attīstības atbalsta un monitoringa sistēmas pilnveidošana Latvijā“.

Sākot ar 2013. gada janvāri eLPA uzsākusi īstenot Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finanšu instrumentu programmas „NVO fonds” iepriekš noteikto projekta:  Ilgtspējīgas pilsoniskās sabiedrības attīstības atbalsta un monitoringa sistēmas pilnveidošana Latvijā īstenošanu. Projekta ietvaros plānots īstenot vairākus pasākumus, kas nodrošinās iespēju Latvijas NVO sektorā iegūt un analizēt datus par NVO sektoru, izstrādāt sistēmas, kas ļauj analizēt sabiedrības līdzdalības intensitāti un nodrošinās NVO sektora monitorēšanas sistēmas izveidi, lai precīzāk noteiktu jomas, kurās nepieciešams atbalsts NVO sektora pilnvērtīgai attīstībai Latvijā. Projekta ilgums ir 40 mēneši.
 

Informācija par reģionālajām konferencēm:
Līga Brakovska
Sabiedrisko attiecību aģentūra „2C”
E-pasts: liga@nvo.lv;
Tālr.: 26411668