Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2014-04-11






 

KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA ATTĪSTĪBAS PADOME NOLEMJ UZ NĀKAMO SĒDI AICINĀT EKONOMIKAS MINISTRU V.DOMBROVSKI

 

2014.gada 09.aprīlī notika kārtējā Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēde, kurā tika apstiprināti grozījumi Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas struktūrā, uzklausīta informācija par plānošanas reģiona sniegtajiem atzinumiem projektu ideju rezumējumiem DP „Infrastruktūra un pakalpojumi” 3.6.prioritātes „Policentriska attīstība” ietvaros. Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Vaira Brūdere, kura ir arī Kurzemes plānošanas reģiona pārstāvis Sabiedriskā transporta padomē, informēja par aktualitātēm, kas tiek skatīta padomes sēdēs.

Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītājs K.Godiņš pateicās pašvaldību vadītājiem un pārstāvjiem par notikušajām vizītēm visās Kurzemes reģiona pašvaldībās, un informēja par administrācijas tālākajām darbībām reģionāla līmeņa projektu izstrādē un pašvaldību iesaisti tajos.

Sakarā ar uzsākto darbu pie Kurzemes plānošanas reģiona attīstības programmas izstrādes, sēdes laikā tika sniegta informācija par plānoto iniciatīvu iesaistīt Kurzemes reģiona iedzīvotājus plānošanas dokumentu izstrādes procesā, un padomes locekļi tika iepazīstināti ar sagatavotajiem priekšlikumiem par jauniešu un senioru iesaisti. Plānošanas reģions ir iecerējis iesaistīt jauniešus divu veidu konkursos: skolēnu radošo darbu konkurss „Mana Kurzeme” un eseju konkurss “Kā es redzu savu nākotnes Kurzemi”. Labāko darbu autoriem tiek paredzētas balvas. Pašvaldības tika aicinātas sniegt atbalstu informācijas izplatīšanā, izmantojot izglītības pārvalžu un skolu atbalstu. Lai veicinātu senioru iesaisti plānošanas dokumentu izstrādē, ir plānotas tikšanās un sanāksmes, lai uzrunātu senioru grupas, noskaidrotu būtiski maināmās un uzlabojamās lietas, kā arī senioru iespējamo līdzdalību.

Rojas novada domes priekšsēdētāja E.Kārkliņa padomes sēdē iniciēja diskusiju par būvniecības iepirkumiem un par pašvaldības iespēju izvairīties no krāpnieciskiem darījumiem. Sēdes laikā tika panākta vienošanās uz nākamo sēdi aicināt Ekonomikas ministru, lai pārrunātu jautājumus par Būvniecības likuma grozījumu virzību, kā arī papildus pieaicinot Finanšu ministrijas pārstāvi, lai pārrunātu par Publisko iepirkuma likumu. 

Padomes locekļi tika iepazīstināti ar reģionālās kultūras plānotāju Daci Reinkopu, kura sākot ar š.g. 01.aprīli nodrošina starp Kultūras ministriju un Kurzemes plānošanas reģionu noslēgtā deleģēšanas līguma ietvaros uzņemtās saistības, sniedzot reģionā metodisko atbalstu kultūras speciālistiem, organizējot kopīgas kultūras speciālistu tikšanās reizes, kā arī iniciējot projektu idejas, kuras varētu tikt īstenotas reģionālā līmenī.

Nākamā KPR Attīstības padomes sēde tiek plānota 07.maijā.
 
 
Papildus informācijai:
Kurzemes plānošanas reģiona administrācija
Tālr. 67331492, fakss 67331285
e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.lv
 www.kurzemesregions.lv