Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2013-07-03
KONKURSA "EIROPAS GADA PAŠVALDĪBA 2013" PIRMAJĀ KĀRTĀ PIETEIKUŠĀS
30 PAŠVALDĪBAS

1.jūlijā noslēdzās pašvaldību pieteikšanās konkursam „Eiropas Gada pašvaldība 2013”. Kā ziņo Latvijas plānošanas reģioni, ar kuriem sadarbībā tiek rīkota konkursa pirmā kārta, kopā ir pieteikušās 30pašvaldības, salīdzinot ar pagājušo gadu, aktivitāte ir augusi.

Zemgales plānošanas reģionā uz pirmo kārtu pieteicies Ozolnieku novads, Jēkabpils novads, Jēkabpils pilsēta, Iecavas novads, Rundāles novads, Dobeles novads, Jelgavas novads un Jelgavas pilsēta, un Auces novads.

Kurzemes plānošanas reģionā ir pieteicies Rucavas novads, Liepājas pilsēta un Talsu novads.

Vidzemes plānošanas reģionā pieteikumi iesniegti no Amatas novada, Valmieras pilsētas, Alūksnes novada un Mazsalacas novada.

Rīgas plānošanas reģionā pirmajā kārtā sacentīsies Limbažu novads, Jaunpils novads, Ogres novads, Siguldas novads, Ķekavas novads, Stopiņu novads, Kandavas novads, Jūrmalas pilsēta un Ikšķiles novads.

Savukārt Latgales plānošanas reģionā pieteikumi saņemti no Preiļu novada, Dagdas novada, Rugāju novada, Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada.   

 
Pirmā kārta tiek organizēta sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, Zemgales plānošanas reģionu, Rīgas plānošanas reģionu, Latgales plānošanas reģionu un Vidzemes plānošanas reģionu.  Katrā plānošanas reģionā ir izveidota vērtēšanas komisija, kas līdz augusta vidum vērtēs pašvaldības pēc iesniegtajām pieteikuma anketām un citiem kritērijiem. Trīs labākās pašvaldības no katra plānošanas reģiona tiks izvirzītas otrajai kārtai valsts mēroga konkursā. 15 pašvaldības sacentīsies otrajā kārtā, līdz 18.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā tiks sumināti visi konkursanti.
 
Konkursā šogad noteiks gan Eiropas Gada pašvaldības, gan laureātus četrās nominācijās – “Pašvaldība kultūrai”, “Pašvaldība integrācijai un iekļaušanai”, “Pašvaldība veselībai” un “Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai”. Šī gada konkurss sasaistīts ar Eiropas Pilsoņa gada tēmu. Konkursa mērķis ir veicināt pašvaldību atbalstu iedzīvotāju integrācijai, kultūrai, veselīga dzīvesveida popularizēšanai, kā arī Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei starptautiskā sadarbībā. Tāpat arī otrās kārtas vērtēšanas laikā pašvaldībās tiks meklēti Eiropas Gada cilvēki, kuri daudz darba, pūļu, nesavtību un sirsnību ieguldījuši gan kultūras, gan veselīga dzīvesveida, gan iedzīvotāju integrācijas jomā savā novadā vai pilsētā.
 
Konkursu rīko Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Kultūras ministriju,Labklājības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Otrajā kārtā vērtēšanas žūrijā piedalīsies gan ministriju pārstāvji, gan Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā pārstāvis, kā arī konkursa ģenerālsponsora Swedbank AS pārstāvis. Šogad konkursa sadarbības partnera pārstāvis no SIA „Lattelecom” arī piedalīsies vērtēšanas komisijā, kura apmeklēs visas 15 uz otro kārtu izvirzītās pašvaldības. 

Konkursa ģenerālsponsors ir Swedbank AS. Konkursa sadarbības partneri ir Latvenergo koncerns, SIA "Lattelecom", VAS "Latvijas dzelzceļš". Konkursu atbalsta AS „Grindeks”, Taipejas misija Latvijas Republikā, AS „Valters un Rapa”, AS „Latvijas Valsts meži” un AS "Laima".

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir „Latvijas Avīze”, Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 1 un žurnāls „Logs”.
 
Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka, rīkojot konkursu „Sakoptākais Latvijas pagasts”, šogad otroreizi apbalvos Eiropas Gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai.Iepriekšējais gads bijaveltītsaktīvai un
veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai.
 
Vairāk informācijas atradīsiet LPS mājaslapā www.lps.lv.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Ilze Mutjanko,
Latvijas Pašvaldību savienības (LPS)
padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos
Tālrunis: 67221102
ilze.mutjanko@lps.lv