Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2013-06-26
AICINĀM PAŠVALDĪBAS PĀRSTĀVJUS UZ SEMINĀRU PAR EIRO IEVIEŠANAS AKTUALITĀTĒM
 

Lai iedzīvotājiem, uzņēmējiem un pašvaldībai sniegtu plašu informāciju par gaidāmo eiro ieviešanu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Finanšu ministriju un Europe Direct informācijas centriem Latvijas pilsētās sākusi dokumentālās filmas par eiro „Dzīvot labāk” demonstrēšanu, pēc kuras iedzīvotāji varēs tikties ar eiro ekspertiem un uzzināt visu sev aktuālo, bet uzņēmēji un pašvaldību darbinieki - piedalīties seminārā par eiro ieviešanas vadlīnijām.
 
Semināra informatīvajā daļā par eiro ieviešanas praktiskajiem aspektiem stāstīs Eiro projekta darba grupu pārstāvji no Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Latvijas Bankas, kuri atbildēs arī uz visiem neskaidrajiem jautājumiem un ir gatavi iesaistīties diskusijā.
 
Dokumentālās filmas „Dzīvot labāk” seanss un informatīvais seminārs uzņēmējiem, iedzīvotājiem, pašvaldību un sociālajiem darbiniekiem par EIRO ieviešanas jautājumiem Kuldīgā, 28. jūnijā plkst. 10.00, Mārtiņzālē - Pilsētas laukumā 4.
 
Pasākuma darba kartību skatīt šeit>>
 

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš: „Ikdienas saskarsmē ar Kameras biedriem un citiem uzņēmējiem esmu guvis pārliecību, ka tikai neliela, visapzinīgāko un tālredzīgāko uzņēmēju daļa gatavojas pārejai no lata uz eiro. Lielākā daļa uzņēmēju šos sagatavošanās darbus ir atlikuši uz rudeni, kas nav pareizi. Lai rosinātu komersantus par pāreju uz eiro domāt jau šobrīd, organizējam praktiskas informācijas caurstrāvotu astoņu semināru ciklu”.
 
Dace Kalsoneuzsver, ka uzņēmēji eiro ieviešanai jau ir sākuši gatavoties un dara to ļoti nopietni, par ko liecina pārpildītie un labi apmeklētie semināri Rīgā par eiro ieviešanu. „Īpaši aktīvi līdz šim bijuši lielo starptautisko kompāniju meitas uzņēmumi Latvijā un vadošie pašmāju uzņēmumi. Gribas cerēt, ka līdz ar semināru kampaņu Latvijas pilsētās eiro ieviešanai aktīvāk sāks gatavoties arī mazie un vidējie uzņēmumi,” uzsver D. Kalsone.
 
 
Uzziņai
Aprīļa beigās finanšu ministrs Andris Vilks svinīgi nodeva lietošanā eiro ieviešanas vadlīnijas uzņēmējiem, pašvaldībām un NVO. Vadlīnijas, kā arī Finanšu ministrijas rīkotie semināri visā valstī ļauj saņemt augstas kvalitātes profesionāļu konsultācijas bez maksas par dažādiem eiro ieviešanas aspektiem, kas maksimāli samazina ar eiro ieviešanu saistītās izmaksas.
 
„Dzīvot labāk” ir dokumentālā filma, ko veidojusi „Platforma Film” un producējis Andrejs Ēķis. Filmas veidotāji tiesības to demonstrēt martā nodeva Finanšu ministrijai. Filma skatītājus aicina uz sarunu par eiro ieviešanas izvēlēm, uzdodot jautājumu - vai dzīve būs labāka pēc eiro ieviešanas? Valsts iedzīvotāji kopā ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem - Vairu Vīķi- Freibergu, Ilmāru Rimšēviču, Vili Vītolu un citiem rod atbildes uz valsts iedzīvotājiem būtiskiem jautājumiem, lai šaubas par eiro aizstātu zināšanas.
 
Latvija izvirzījusi mērķi pievienoties eirozonai 2014. gadā. Latvijas valdība cer, ka šā gada 9. jūlijā Eiropas Ministru padome lems par Latvijas uzaicināšanu pievienoties eirozonai, un tad arī plašāka sabiedrība pakāpeniski saņems praktisku informāciju par to, kā lati tiks aizstāti ar eiro.