Kontaktinformācija
Adrese: Valguma iela 4a, Rīga, LV-1048
Reģ.Nr. 90002183562
Telefons: 67331492
E-pasts jautājumiem un priekšlikumiem:
pasts@kurzemesregions.lv

Notikumu kalendārs

< Aprīlis >
P
O
T
C
P
S
Sv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Aktualitātes
Visas aktualitātes
2013-05-14
NOSLĒDZIES JAUNIEŠU APMAIŅAS PROJEKTS
"THE ADVENTURE OF STORKS MIGRATION"

/Stārķu migrācijas piedzīvojums/


 
Ventspils reģionālā nevalstisko organizāciju (NVO) atbalsta centra jaunieši ir veiksmīgi aizvadījuši vienu no šajā pavasarī un vasarā plānotajiem jauniešu apmaiņas projektiem „The adventure of storks migration”, kas norisinājās no 23. līdz 30. aprīlim Bilecikas apgabalā, Turcijā.

Finansiālais atbalsts projektam tika gūts no Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas "Jaunatne darbībā" apakšprogrammas 1.1. "Jauniešu apmaiņa".

Projekta laikā Bilecikā, viesnīcā “Limon teras” viesojās jaunieši no Latvijas un vēl piecām citām Eiropas valstīm (Bulgārijas, Rumānijas, Lietuvas, Turcijas un Polijas),  lai kopīgi spriestu un aizdomātos par stārķu migrāciju, tās problēmām un draudiem. Par to, cik nozīmīgas putniem ir cilvēku ikdienišķās darbības un paradumi, kas pašai cilvēcei var šķist gaužām nebūtiskas un mazsvarīgas. Radoši darbojoties komandās, tika rasta sapratne par to, cik nozīmīgs stārķa dzīvē spēj būt zemē nomests maisiņš, vai neviļus izsviests pudeles korķis. Pasākuma laikā jauniešiem arīdzan tika dota iespēja iepazīstināt pārējās dalībvalstis ar Latviju, tās kultūru un paražām, kā arī tika iepazīta gan vietējā, gan pārējo dalīblavstu kultūra un ikdienas paradumi.

Projekta laikā Turcijā tika atstātas paliekošas pēdas iestādītu koku veidā vietējās skolas pagalmā. Būtisks paliek devums arīdzan pašai skolai – sporta laukuma sienu nu rotā mūsu pašu zīmētie stārķi. Protams, projekta laikā tapušie foto un video materiāli ir lielisks atgādinājums tam, ka jebkura ikdienā veiktā darbība, ietekmē ne tikai mūs, bet arī apkārtējo vidi, par ko vēsta arī vietējais laikraksts.                                    

Paldies Elīnai Aģei, Edgaram Babram, Edgaram Rāznam, Artūram Kalniņam, Rihardam Meščerjakovam un Rihardam Saksonam , kuri godam pārstāvēja Ventspils , Latvijas jauniešus!
 
Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.